avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita revelion
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita revelion

Buna ziua,

Programul de vizita stabilit de tribunal in urma divortului contine si paragraful de mai jos. Doresc sa stiu cand ar trebui sa duc copilul la mama dupa revelion, respectiv pe ce data din Ianuarie, 1, 2 sau?

"Stabileste program de vizitare al minorei in favoarea paratului-reclamant după cum urmează: in prima si a treia saptamana din fiecare luna, incepand de vineri, ora 16,00 si pana duminica, ora 16,00, jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatoarea Craciunului si Revelionul in anii impari si excluzand aceste sarbatori in anii pari, jumatate din vacanta de primavara, incluzand sarbatoarea Pastelui in anii impari si excluzand aceasta sarbatoare in anii pari, o luna in vacanta de vara, perioada urmand a fi stabilita de parinti in functie de concediul legal de odihna al fiecaruia, participarea la toate activitatile de dezvoltare a minorei ( de ex. ore de balet, serbarile de la balet, gradinita, scoala )."
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:14, 19 Decembrie 2013
Pai probabil dv. ati solicitat acest program, nu? Depinde ce ati solicitat, la ce v-ati referit... mie nu imi oare un program foarte bine clarificat si nici nu pare foarte bine pentru copil sa nu isi vada unul dintre parinti nici de Craciun si nici de Revelion...
Nu stiu, chiar n-a fost in acel dosar un contraprogram mai bun?

Oricum, parerea mea e sa va intelegeti cu mama, ar fi decent si de ajutor pentru toata lumea.
Cand luati copilul? Care este ziua exacta? Ca si asta e neclar...
Acesta este programul din decizia tribunalului. Ambii parintii am solicitat un program diferit de aceasta decizie.

Cu mama nu pot stabili un program de comun acord. Copilul il voi lua pe 24 Decembrie, insa, unde nu ma pot intelege cu mama este ziua in care trebuie sa adcu copilul inapoi.

Raportandu-ne strict la decizie, sunt interesat sa cunosc pareri legate de data la care ar trebui sa aduc inapoi copilul.

Multumesc,
Calculaţi şi dvs. jumătate din vacanţa de iarnă.dacă vacanţa începe în 23 dec. şi se termină în 10 ianuarie(11 şi 12 sunt sâmbătă şi diuminică) atunci jumătate este după 10 zile, deci în 1 ianuarie se termină jumătatea de vacanţă.
Multumesc pentru raspuns.

M-ar ajuta si o parere referitor strict la formularea ca petrece Revelionul cu mine, cand ar trebui sa o duc inapoi, pe 1, 2 sau 3 ianurie? Respectiv revelionul inseaman doar noaptea de 31 Decembrie-1 Ianuarie sau 1-2 Ianurie, asa cum este sarbatoarea legala?

Multumesc
jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatoarea Craciunului si Revelionul in anii impar
i


Structura anului scolar 2013-2014 spune ca vacanta de iarna incepe de sambata 21 dec pana duminica 6 ian. Aceasta vacanta are 16 zile. In hotarare scrie jumatate din vacanta de iarna, deci 8 zile, nu este specificat faptul ca zilele trebuie sa fie consecutive, ci doar ca sunt incluse Craciunul si Revelionul.
Daca ia copilul de pe 21, cele 8 zile se implinesc pe 28 dec, deci pe 29 trebuie sa fie la mama, nu e bine ca nu prinde si Revelionul, cum scrie in hotarare. Daca ia copilul pe 25 in prima zi de Craciun, ultima zi este 1 ianuarie inclusiv, deci copilul ar trebui ca pe 2 ianuarie sa fie la mama. Asata inseamna ca in urmatoarea vacanta de iarna, dv veti lua copilul primele zile pana la Craciun, si ultimele zile, dupa revelion.
Mai bine incercati sa va intelelgeti ca oamenii si faceti abstractie de acea hotarare. Stabiliti de comun sa petreceti fiecare alternativ cate jumatate de vacanta cu copilul: in anii pari dv prina jumatate, mama a doua, in anii impari, invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor în weekend listan listan Conform celor de mai jos, când ziua 1 a lunii pica sâmbătă, copilul ar trebui să meargă la tată în weekendul respectiv? Dar dacă pica ziua 1 a ... (vezi toată discuția)
Interpretare hotarare judecatoreasca - program vizitare minori new user new user 1) Va rog sa imi spuneti cum se transpune in practica urmatorul program: \"jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatorile de iarna-Craciunul, in anii ... (vezi toată discuția)
Interpretare a hotararii privind program vizita minor Monica_1983 Monica_1983 Fostul sot are voie sa petreaca cu copilul in perioada vacantei scolare de iarna in an impar in prima decada la domiciliul paratului iar in an par in a doua ... (vezi toată discuția)