avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare in comun autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare in comun autoritate parinteasca

Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata in comun de către părinţi. Stabileşte locuinţa minorului la domiciliul mamei. Obliga paratul reclamant către reclamanta parata si in folosul minorului,lunar, la plata unei pensii de întreţinere reprezentând 25% din venitul minim pe economia naţionala , începând cu data introducerii acţiunii 04.10.2012 si pana in luna aprilie 2013 inclusiv, iar pentru perioada mai 2013 si pana la majoratul minorului la plata unei pensii reprezentând 25% din venitul net lunar permanent. Respinge ca nefondat capătul de cerere din reconvenţionala vizând încuviinţarea ca paratul reclamant sa aibă legături personale cu minorul doua luni calendaristice începând cu 01 ale lunii si pana la 30(31) ale celei de-a doua luni-conform precizărilor fila 112. Incuviinteaza ca paratul reclamant sa aibă legături personale cu minorul după următorul program: -in prima saptamana a lunii de vineri orele 17 pana duminica ora 19 la domiciliul minorului -in a treia saptamana a lunii de vineri orele 17 pana duminica ora 19 la domiciliul minorului -doua saptamani in perioada vacantei de vara, in funcţie de timpul liber al părinţilor cu posibilitatea luării minorului la domiciliul tatălui si cu obligaţia de a-l aduce înapoi la domiciliul mamei -o saptamana in timpul iernii in funcţie de timpul liber al părinţilor cu posibilitatea luării minorului la domiciliul tatălui si cu obligaţia de a-l aduce înapoi la domiciliul mamei -in anii fara soţ sărbătorile de Crăciun si revelionul cu tatăl iar in anii cu soţ sărbătorile de Paste cu tatăl -cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a minorului împreuna cu mama si tatăl Cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.

va rog, daca cineva are timp, sa imi spuna ce intelege din aceasta hotarare....eu nu inteleg, pentru mine e negura deasa
si....vorbim de exercitarea in comun a autoritatii parintesti?!?!?!!?!!/!?1
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Care parte n-o intelegeti ?
Instanta s-a pronuntat deja, aveti dreptul sa atacati hotararea.
Nu are legatura exercitarea in comun a autoritatii parintesti cu programul de vizitare.
Programul de vizita nu este in regula asa cum a fost hotarat pentru ca da weekenduri la domiciliul mamei de vineri pana duminica, ori e clar ca domnul separat de mama copilului nu va dormi cu copilul la domiciliul mamei, apoi ii da posibilitatea sa ia copilul in vacante, brusc, pentru perioade mai indelungate.
In rest, autoritatea comuna ii da posibilitatea domnului sa se opuna la plecarea mamei insotita de copil in vacanta in strainatate,
Probabil asa a cerut mama, daca a vrut vizita la domiciliul sau.. na, c-a primit.. acu' daca tata nu vrea sa ramana sa doarma, iar e dreptul lui sa plece cat copilul doarme .. poate locuiesc in apropiere.
Si ce e brusc ? sta week-end-ul 1 si 3 , doua spatamani de vara si una de iarna ia copilul la el.
S-a cerut 2 luni de vara.. nu s-a acceptat, dar cred ca se poate obtine mai mult de doua saptamani.
Apoi ziua de nastere a copilul sa o petreaca impreuna.. mi se pare o idee buna. O hotarare de acest fel , va poate apropia ca parinti.
Ca sa indepartati negura trebuie sa intelegeti ca aveti numai drepturile scrise in hotarare.

Ca este sau nu este autoritate parinteasca comuna puteti intreba parlamentul.
Asta este cumva legea pe cale de interpretare.

Au copiat o lege care nu creaza decat probleme.

Alte discuții în legătură

Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)