avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in pronuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in pronuntare

Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe luna.
MAMA nu respecta programul de vizitare al tatalui, cand tatal trebuie sa ia copilul ,mama pleaca din localitate, sau nu-i da copilul !
INTREBARE :
1. pot lua copilul , de la gradinita la sfarsitul saptamanii, in afara zilelor stabilite in acord ,fara sa fiu acuzat de rapire? repet , instanta nu s-a pronuntat inca .
2. Daca domicililu minorului este stipulat in acord ca fiind la mama pana la pronuntare, in instanta , tatal poate sa ceara ca dupa divort
domiciliul minorului sa nu fie schimbat in alta localitate sau pleca din tara , FARA ACORDUL LUI ? !?
Cel mai recent răspuns: ContSters205298 , utilizator 17:50, 16 Februarie 2016
2. teoretic da, dar practic nu prea vad cum ati impiedica mama sa ia copilul, sa se mute si sa va notifice ulterior ca s-a mutat
1. de ce se desfasoara vizitele la domiciliul mamei? ce inseamna "copil incredintat mamei"? are domiciliul la mama sau autoritatea parinteasca o exercita mama?
Pare ca nu prea e amiabil divortul .... incercati sa nu va pacaliti semnand un acord care nu este respectat inca de la inceput
Pana la pronuntarea sentintei, s-a incheiat un acord intre sot si sotie astfel:
-domiciliul minorei sa fie la mama, care este in alta localitate
-custodie comuna (AUTORITATEA PARINTEASCA) exercitata de ambii parinti
-tatal, ia copilul la domiciliul sau in weekend, de 2 ori pe luna .
Cu acest acord semnat de ambii parinti si ambii avocati, se prezinta in instanta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)