avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedez?

Buna ziua!
La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora 18 pana duminica seara ora 18, cum se procedeaza in lunile in care 1 se nimereste sambata sau duminica? Tin sa precizez ca de 2 ani decand avem o sentinta definitiva pronuntata ,daca data de 1 a fost sambata sau duminica a venit tatal si l-a luat pe minor la ora 9 dimineata.
Acum exista alt dosar pe fond cu o sentinta in care se acorda mamei autoritate exclusiva si domicilui minor in Spania, pronuntata pe data de 9.5.2018. dar care inca nu s-a comunicat.... Acest dosar s-a deschis tocmai pt refuzul tatalui de a da acordul mamei sa iasa cu minorul din tara, dar el in momentul in care s-a finalizat divortul cu autoritate tutelara comuna si program de vizita cu preluare, a plecat sofer in Italia timp de 6 luni pana ce am deschis aceasta actiune...
Acum spune ca o sa faca apel la aceasta sentinta si banuiesc ca de aceea cere sa preia copilul al doilea weekend, daca primul e doar sambata si duminica, sau doar duminica...
Va multumesc daca mi-ati putea spune daca sunt obligata sa il dau al doilea weekend al lunii pt faptul ca data de 1 se nimereste sambata si nu vineri ca sa-l preia la ora 18! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: MYK272est , utilizator 14:18, 20 August 2018
El are dreptul cum scrie in hotarare.
Dar va puteti intelege amiabil.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

El are dreptul cum scrie in hotarare.
Dar va puteti intelege amiabil.

Da, si in hotarare scrie primul si al treilea weekend al fiecarei luni. Daca sambata e data de 1 a lunii si duminica 2, nu este acesta considerat primul weekend al lunii?!
Daca timp de 2 ani a venit si l-a luat pe data de 1 daca a fost sambata sau duminica, de ce acum ar trebui sa preia copilul al doilea weekend? Sau pe data de 29, 30 sau 31 al lunii prececente?! Atunci nu mai este primul weekend, parerea mea...
Oricum toate aceste lucruri le face pt sicana fata de mine. Cand a primit acest drept de vizita avea copilul 1'7 luni si nici nu-l cunosrea pt ca nu a vrut sa-l vada.... A luat copilul atunci doua saptamani in vacanta de vara, apoi a plecat din tara pana a vazut ca are iar proces. Numai tata nu poate fi numit. I-a copilul, nu sta cu el, il lasa cu bunica sau alti doi verisori de 7 si 5 ani, ca el merge la munca de la 5 la 19... Iar in weekendurile in care trebuie sa il ia la 18 vinerea niciodata nu respecta ora pt ca e la munca si nu termina la timp...stau cu copilul pregatit de la ora 18 ca vine tata sa-l ia, si el face ce vrea... Din pacate asa e justitia in Romania...
Copilul are doi parinti, programul e in primul rand dreptul copilului si abia apoi dreptul tatalui.Eu va sfatuiesc sa va intelegeti cu fostul, sunt copii carevsufera ca nu-si vad parintii, in interiorul lor suferă, si sunt femei care se roaga sa vina sa-l ia.

Daca copilul se simte bine in cele doua zile, lasati-l ca are doi parinti, nu unul si de divortat a-ti divortat dvs nu si copilul de celalalt parinte.
Pentru sănătatea psihica a copilului dvs e bine sa aibe 2 parinti.Pentru viitorul adult e sanatos să-și vada ambii parinti.
Multumesc de raspuns!
Da inteleg ca copilul sufera, si toata lumea se pricepe sa spuna ca sa ne intelegem... Si as face-o cu mare drag, dar din pacate nu am cu cine ma intelege sau sa ma pun deacord in ceea ce priveste copilul. (de aceea am si ajuns in tribunal pt custodie). Tatal cand are programul de vineri seara la ora 18 si ma anunta dimineata la ora 8, printr-un sms. ca o sa vina, dar...nu stie ora, ca are servici. Apoi se face ora 17:30 si il intreb iarasi eu, daca vine, raspunsul fiind acelasi, ca nu stie si ca o sa incerce sa ma anunte cu o ora inainte sa vina. Bun, pana aici nu ar fi o problema, cu toate ca eu nu pot sa-mi fac un plan, pt ca nu stie niciodata daca o sa respecte ora de preluare, decat cu o jumatate, maxim o ora, inainte sa vina. Problema e ca poate spune la ora 17:30 ca o sa vina dupa copil la ora 18:30 si la ora 18 sa vina si sa cheme si politia la domiciliul meu, cum ca eu nu respect sentinta si nu am copilul pregatit la ora 18 (pt ca a mai facut acest lucru) Deci cum sa fac sa ajung la un acord?!
Intrebarea mea este daca data 1 a lunii este intr-o zi de sambata sau duminica, se poate considera primul weekend din luna acea zi/zile?
Va multumesc de un raspuns concret!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor. bună seara, va rog sa ma ajutați în ... dani el dani el Program vizitare minor. Bună seara, va rog sa ma ajutați în următoarea problema: In urma hotărârii judecătorești, copilul va petrece cu mine ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndreeAaaaaaaaaaa AndreeAaaaaaaaaaa Buna ziua!! Am si eu o intrebare!! Am doi copii care au domiciliul la mine, tatal si a bagat program de vizita si a castigat sa vina in fiecare luna primul si ... (vezi toată discuția)
Clarificare program de vizita prima si a treia saptamana alina.cr7 alina.cr7 Clarificare program de vizita Bună ziua, In cadrul deciziei judecatoresti se specifică programul de vizita: - in prima si a treia săptămână din ... (vezi toată discuția)