avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Atacare program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Atacare program de vizita

Buna ziua,

Tinand cont ca m-am mutat cu copilul in alt judet si ca incepand cu acest an minorul incepe scoala as vrea sa atac programul de vizita stabilit in sensul reducerii acestuia. Acum are drept la fiecare 2 saptamani, de sambata ora 12.00 pana duminica ora 18.00. In conditiile in care incepe scoala e obositor un drum de 400 km la fiecare 2 week-end-uri pentru un copil de 7 ani, care merge la scoala.
Intrebarea mea este daca cererea de modificare se depune la tribunalul de care apartin acum (cel din raza caruia am domiciliul in acte si eu si copilul) sau unde este tatal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabi.s , utilizator 21:46, 12 Mai 2011
Eu dupa cate stiu, cererea se depune la domiciliul sau resedinta paratului. Nu cred ca actiunea Dv. de revocare a unei Hotarari pe motivele aratate, Instanta o sa va admita actiunea. Daca ar fi fost alte motive, da?? dar cel invocat de dumneavastra nu prea sta in picioare, El poate veni si zice ca ia copilul cu masina si 400 Km. ii face in 5-6 ore si nu vede dece copilul sa fie obosit ca doar nu merge pe jos.
Dar el poate sa va atace cu 'Intampinare" si "Cerere Reconventionala" si solicatandu-va ca una din vacantele Craciun Anul nou si Sarbatorile de Paste, copilul sa faca una din cele doua vacante cu el, deasemeni va poate solicita si 1/2 din vacanta mare ca copilul sa o petreaca cu el. Si, atunci veti avea numai de pierdut, Poate invoca dispozitiile Legii Nr.272/2004 si art.8 din Conventiea Europeana, unde sunt stabilite drepturile de lagatura stransa a parintelui ce nu au custodia, cu minorii ce sunt dati in custodie celuilalt parinte,,,:((
doamna draga , ar trebui sa constientiza-ti ca un copil are nevoie de afectiunea ambilor parinti . iar acest program de vizita de care v-a cranpona-ti este DREPTUL COPILULUI daca doriti cu adevarat sa face-ti ceva in interesul minorului deschide-ti un proces pentru modificarea programului de vizita , astfel incat copilului sa i se asigure intalnirea cu tatal si in acelas timp sa nu fie obositor pentru minor
Buna ziua,
Doamna,inainte de a ajunge in instanta pentru modificarea acelui program,incercati pe cale amiabila sa ajungeti la o intelegere cu tatal copilului.
( o simpla parere ).Copilul sa stea la dinsul de vineri pina duminica ( dar mai rar )calculind insa ca timp sa fie rezonabil si pentru dinsul,(dar si legal).
Ginditi-va ca si fostul sot este parinte, si isi doreste sa fie in preajma copilului sau,ba mai mult cind veti ajunge in instanta are si dinsul drepturile sale.( acum dvs.stiti mai bine ce fel de tata este...)
Incercati sa va intelegeti civilizat pentru a nu va tocii nervii prin tribunale...:luck:
Am omis sa spun ca are o saptamana vacanta de iarna, 3 zile vacanta de primavara, o luna cea de vara.
Nu vreau sa se inteleaga ca nu vreau sa-i acord dreptul sa vada copilul, am fost inteleasa gresit, poate e si vina mea...eu vreau sa preintampin actiunea lui de a incerca sa-mi ia cusotodia...pe nu stiu ce motive diverse.
Astazi am aflat ca a depus cererea de reincuviintare minor, chiar poate in timp ce scriam eu aici.
Imi doresc mult sa isi vada copilul, am fost chiar deacord sa-l tina mai mult decat are prin hotarare, l-a tinut si mai mult, pentru ca el lucreaza in ture, am acceptat sa-l ia si in afara programului DAR, repet ma ameninta ca-mi ia copilul. Acum il monteaza, ii baga in cap toate prostiile....in fine.
Deci, nu vreau sa-i interzic nimic, vreau sa vorbesc si sa ma inteleg cu el...dar nu am cu cine.
Va multumesc,
Seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil- drept de vizita pentru tata numai in prezenta mamei ContSters57553 ContSters57553 In caz de divort, daca unicul copil mi-a fost incredintat mie in calitate de mama se poate ca tatal sa isi viziteze copilul DOAR in prezenta mea? (vezi toată discuția)
Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna ... Alexandra263 Alexandra263 Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna a copilului, acestuia stabilindui-se domiciliul la mama.acum vrem sa ne mutam în alt oraș la ... (vezi toată discuția)