avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor de vechime
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor de vechime

Buna ziua!!! Stie cineva daca sporul de vechime se da retroactiv? Fetele de la resurse umane au uitat sa anunte salarizarea ca am implinit trei ani in februarie 2007. Eu am fost cea care le-a adus la cunostinta. Mi s-a spus ca nu se da retroactiv. As vrea sa stiu baza legala daca o stie cineva. Lucrez la stat si sunt functionar public.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:34, 12 Iulie 2007
Sporul de vechime sa da la implinirea vechii asa cum este stipulat in CCM.
Se acorda retroactiv, fiind un drept de care ai fost lezata.
Fa o cerere de acordare a sporului , adresata directorului,de la data la care aveai dreptul sa il primesti si soliciota raspunsul scris.
Este posibil ca raspunsul (cred ca verbal) sa fie doar o acoperire a faptului ca nu si-au indeplinit obligatii de servici persoanele respective;)
Daca nu sesizezi conducerea , aceasta nu are de unde sa cunoasca situatia:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime - acordare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - un salariat va trece la o alta transa de vechime in munca - fiind salariat al unei institutii publice, ... (vezi toată discuția)
Acordarea sporului de vechime in munca Vintila G Vintila G Sporul de vechime in munca se acorda retroactiv pentru perioada in care salariatul indeplinea conditiile de vechime in munca pentru a beneficia de acest drept ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda ? - intarziere acordare gradatie de vechime si salariu aferent, majorat oanaportar oanaportar Colega de la Resurse Umane a uitat sa calculeze transa de vechime in munca pentru un salariat. Salariatul trebuia sa beneficieze si de majorarea ... (vezi toată discuția)