Am depus cererea de divort in luna iunie 2007, solicitand in acelasi timp si tutela copilului, tarziu ce-i drept, dat fiind faptul ca ,,sotia'' este plecata in strainatate (Italia) de 2 ani de zile, eu ramanand acasa cu un copil minor in varsta (acum) de 6 ani. Am primit citatie la data de 02.07.2007 de prezentare in instanta pentru data de 04.10.2007. Doresc insa sa plec in strainatate (Grecia) in concediu de odihna,impreuna cu copilul, dar copilul minor nu poate pleca decat cu acordul notarial al mamei acestuia, cu care nu pot sa ma mai inteleg si refuza orice contact cu mine si cu copilul..
Studiind prevederile legale in vigoare am observat ca , pe perioada vacantei judecatoresti, se pot judeca si cazuri cu minori. Am inteles eu gresit?
Carui forum ma pot adresa pentru judecarea in regim de urgenta a ,, divortului cu minori''?
Va multumesc!
Imi pare rau, divortul este capatul principal de cerere. Nu veti primi termen pe vara nici daca aveti minor rezultat din casatorie. Daca era o cauza privitoare numai la minor (pensie de intretinere, incredintare), da.
Oricum, divortul va dura putintel, mai ales daca ea nu vine in tara... procedura cu strainatatea dureaza cateva luni bune... Oricum nu ati fi divortat la primul termen, asa spun eu in principiu... chiar daca nu stiu speta foarte bine.
Duceti-va undeva in tara in vacanta asta.