avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu de succes
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu de succes

Cum recuperez de la parat onorariul de succes pe care l-am platit avocatului dupa terminarea procesului?
buna intrebare....... fiind achitat dupa finalizarea procesului inseamna ca nu este prevazut in dispozitiv...presupun.....
daca era prevazut in contractul de reprezentare cu avocatul trebuia prevazut in valoarea cheltuielilor de judecata.
in acest caz insa..................
Pai... l-ati platit?
Nu trebuia platit daca nu a fost cerut de avocat, caci ar cam fi vina acestuia. In instanta se face dovada cu contractul de asistenta juridica in care e trecut acest onorariu.
S-a incheiat un contract de asistenta juridica in care a fost prevazut si acest onorariu de succes. Cauza a avut un rezultat pozitiv si paratul a fost obligat la cheltuieli de judecata. Onorariul a fost depus la dosar (chitanta). Ulterior acestui rezultat pozitiv s-a achitat avocatului onorariu de succes (prevazut in contractul de asistenta in eventualitatea atingerii scopului urmarit). Cum se recupereaza acesti bani de la parat ca procesul e terminat si nu sunt trecute aceste cheltuieli in dispozitiv? Tot cheltuieli de judecata sunt!!!
intr-adevar este o cheltuiala, doar ca instanta are dreptul sa-ti cenzureze onorariul de avocat cand acesta este exagerat de mare (complexitatea dosarului si volumul muncii depus de avocat). O varianta ar fi sa faci o cerere separata (act.pretentii in temei art.274) care urmeaza a fi supusa aprecierii din partea instantei cu privire la cuantumul onorariului.
din punctul meu de vedere este alegerea ta ca ai acceptat si, nu ai negociat unde era loc.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)