Am o mare rugaminte sa ma consiliati in intelegerea si rezolvarea unei probleme.
Am vandut garsoniera in care locuiam de circa 6 luni. Noii proprietari ne-au rugat sa le lasam si cablul si Internetul pentru ca oricum se vor duce ei sa schimbe titularul pentru ca au achizionat locuinta.
Cert este ca la Electrica nu s-au dus, drept pentru care nici noi nu il putem schimba unde ne-am mutat, cu impoztul am avut probleme pentru ca nu si-au declarat casa si figuram tot noi dar cu doua proprietati.
Problema vine de la cablu si Internet, pe care de asemenea ne-au rugat sa nu le reziliem pentru ca dureaza mult pana le instaleaza din nou. Se pare ca se folosesc doar de cablu, iar Internetul nu l-au mai platit de 6 luni timp in care s-a adunat o anumita suma. Am sunat la compania care furnizeaza serviciul si mi-au spus ca desi noi am vandut garsoniera de 6 luni trebuie sa platim pentru ca nu s-a dus nimeni sa schimbe contractul. Mentionez ca acel contract este pe numele mamei care nu avea nici drept de proprietate asupra garsonierei, nici nu locuia acolo, ci doar s-a nimerit ca ea sa fie acasa cand au venit sa instaleze cablul si Internetul si au facut contractul pe numele ei.
Ce se poate face in aceasta situatie? Daca ei de exemplu nu ar mai plati lumina ar trebui sa o platim tot noi ca suntem titulari? Nu bineinteles. Atunci de ce acesti fuirnizori de servicii nu tin seama de proprietarul de drept, sau de cel ce domiciliaza si foloseste serviciul la adresa respectiva?
Va multumesc pentru ajutor.
eu zic ca cea mai normala solutie este sa mergeti dvs si sa reziliati aceste contracte in baza contractului de vanzare/cumparare, daca vor sa achitati pana azi aceste sume nu stiu ce sa spun .....juridic culpa este si a dvs. nu ati reziliat pe numele dvs.:(