avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandirea permisului de conducere

In anul 2004 in urma unui accident rutier mi s-a anulat permisul de conducere si am fost condamnat de instanta judecatoreasca la o amenda penala.
In anul 2006 mi s-a deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicolpe drumurile publice, iar in anul 2007 s-a dat o sentinta judecatoreasca definitiva prin care am fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare.
As dori daca se poate sa stiu dupa cat timp de la pronuntarea acestei sentinte pot da examen pentru dobandirea permisului de conducere.
Va multumesc si va doresc o yi buna.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:48, 7 Iulie 2010
OUG 195/2002:

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anul trecut am fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice naecostache naecostache Nu am primit de la judecatori buftea nici o instiintare asupra acestui fapt,ce pot face deoarece am inteles ca de la un an de la sentinta pot recupera ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Cand si cum se poate redobandi permisul de conducere? bebi-63 bebi-63 \"In temeiul art.71 alin.2 Cod Penal,va interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a-teza II,b,Cod penal pe durata executarii pedepsei. In ... (vezi toată discuția)