Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea problema: In urma unei legaturi a rezultat un copil.
Copilul l-am recunoscut, s-a stabilit o pensie alimentara de catre Judecatorie. Intrebarea mea catre dumneavostra este daca mama
copilului are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei impreuna cu copilul fara acordul meu scris ? Va trebui sa aiba acordul meu scris chiar si
si pentru calatorii in spatiul uniunii europene ?
Cat timp copilul minor este insotit de unul dintre parinti poate calatori oriunde. Exceptie facand situatia in care dvs va impotriviti in mod explicit.
In mod normal, un copil are doi parinti. Acestia hotarasc de pe pozitii de egalitate cu privire la educarea, cresterea copilului lor, indiferent daca sunt casatoriti sau nu. Daca nu sunt de acord in anumite privinte, se adereaza Autoritatii Tutelare ori instantei de judecata.
Ca exceptie, numai unul dintre parinti decide cu privire la viata copilului in anumite situatii: daca i s-a incredintat printr-o hotarare definitiva minorul, daca celalalt parinte a fost decazut din drepturi, daca e interzis... nu stiu daca mi le amintesc acum pe toate...
Oricum, in cazul dv., daca celalalt parinte a obtinut o hotarare de incredintare a minorului catre el, poate lua orice decizie in viata acestuia de unul singur, sa plece cu el afara etc... Daca nu, are nevoie de acordul dv. in forma autentica.
Sper ca am fost clara. Daca mai aveti nelamuriri...
- Numele meu este Florian Dumitru si am o mare rugaminte...
ex-sotia a plecat din tara cu copilul...
- Am fost casatoriti doi ani...(dar am trait impreuna cinci ani) in urma careia a rezultat un copil
pe nume Patrick... (in varsta de doi ani si opt luni).
- In urma divortului de comun acord, costodia copilului apartine
mamei.
- A plecat initial in Marea Britanie dupa care in Canada...
- Ma puteti ajuta cu niste raspunsuri va rog...
- Cum este posibil sa poata iesi din comunitate (dupa cate stiu eu, in cumunitate poate iesi cu copilul) dar afara din comunitate fara semnatura mea, este posibil ?si daca da este vreo lege unde sa spuna acest lucru clar... ???
- Ce pot face ?... nu doresc decat sa imi pot vedea copilul !
- Sau daca stiti pe cineva care ar putea sa ma ajute... v-as ruga foarte mult
sa ma puneti in legatura cu aceea persoana
De asemenea platesc pensia alimentara si am un program de vazut copilul ( doua weekenduri pe luna)...
Buna ziua! Sunt logodit (urmand a ne casatori) cu un cetatean strain (din tara membra UE) si avem un copil impreuna, de 2 luni.Singurul act al mamei este pasaportul.In cazul in care doreste sa calatoreasca in tara de origine sau alta tara membra UE si ar dori sa ia si copilul cu ea, ce fel de acte ii sunt necesare, copilul avand doar certificat de nastere in care,evident, apar numele ambilor parinti.Sper ca nu va trebui sa calatoreasca mai intai in tara de origine pt. a adauga copilul pe pasaport?Doar certificatul de nastere al copilului ii este suficient?Multumesc,o zi buna!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Va rog informati-ma.
adrian68
buna ziua.As vrea sa stiu cat dureaza o actiune de divort?Copilul dupa divort poate fi dus in strainatate daca i sa acordat mamei?nu este nevoia de semnatura ... (vezi toată discuția)