avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar mi-a spus ca detin actul suprem) si as dorii sa styu care este procedura prin care pot optine noi acte si cam....c.at ar costa.....cat poate sa dureze....etc. MULTUMESC F MULT
Cel mai recent răspuns: messiane , utilizator 14:41, 24 Iulie 2010
Puteti cere eliberarea unor duplicate dupa actele de proprietate ale imobilului de la notarul(institutia) care le-a emis. Eventualele amanunte le puteti obtine de la notarul unde ati dezbatut succesiunea. Banuiesc ca ati intabulat prin notariat acest imobil pe numele dvs.
Certificatul de mostenitor nu este "actul suprem". Numai actele de proprietate sunt dovada suprema(impreuna cu certificatul de mostenitor) a dreptului de proprietate.
daca imobilul respectiv este intabulat pe numele dvs , este ok. Pentru acesta trebuie sa scoateti la de CF un extras si impreuna cu certificatul de mostenitor , aveti tot ce va trebuie .

Pentru Mihai SR , certificatul de mostenitor este actul prin care a dobandit dreptul de proprietate messiane !!!
Tu despre ce acte de proprietate vorbesti?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic
Certificatul de mostenitor, actul suprem despre care faceti vorbire nu reprezinta un act de proprietate, asadar procurati-va duplicate.
Daca figurati ca si proprietar asupra imobilului nu veti avea probleme in dobandirea duplicatelor.
~ Conținut șters la cerere ~
Asta am inteles.....dar ar mai fi o problema...Am auzit ca birocratia te omoara in romania.....stye cineva cam cat ar costa actele de vinzare-cumparare si cat timp dureaza?? MULTUMESC (oricum...vreu sa vind apartamentul si sa uit de romania)#-o

Alte discuții în legătură

Cum se poate face o cerere pt eliberarea unui act de proprietate ... silviu39 silviu39 cum se poate face o cerere pt eliberarea unui act de proprietate (unde locuiesc) - acesta fiind pierdut, iar properitarul (mama) decedata? la fel si pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Pierdere certificat de mostenitor alexandru.08 alexandru.08 Buna ziua! Am facut in 2017 succesiunea dupa decesul tatei cu mama mea si ne-a revenit 1/2 pt fiecare din noi. Acum dupa decesul mamei nu mai gasesc actul ... (vezi toată discuția)