avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire - drept la mostenire asupra imobilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire - drept la mostenire asupra imobilului socrilor

sunt casatorita de 10 ani .de 2 ani am o fetita cu sotul .stam in casa parintilor lui care au acte pe casa.Ma interesa daca moare unul dintre parinti eu ca sotie am vreun drept la acea casa ?Mentionez ca am contribuit cu foarte multe la amenajarea casei si la altele
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 8 Iulie 2010
daca moare unul din parinti, mostenitori sunt sotul dvs si celalalt parinte (daca sotul nu mai are frati). dvs, aveti si in acest moment si dupa decesul unuia din parinti un drept de creanta pt ce ati investit. (trebuie sa si dovediti asta)
dar daca ii face sotului meu acte de vanzare cumparare eu am vreun drept sau ma intereseaza mai mult daca fetita are vreun drept?
multumesc ptr raspuns
1. Nu aveti calitate de mostenitor decat daca sunteti trecuta intr-un testament.
2. Aveti doar un drept de creanta in limitat sumei de bani investita, pentru care va trebuiesc inscrisuri doveditoare.
Daca i se vinde sotului atunci este bun dobandit in timpul casatoriei si aveti dreptul la cel putin 50%.
multrumesc ptr raspuns

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere definire ionut nedelcu ionut nedelcu BUNA ZIUA. MA NUMESC NEDELCU SI AM SI EU O SPETA DACA MA POATE AJUTA CINEVA.... MULTUMESC ANTICIPAT. IMPREUNA CU SOTIA AM AJUNS LA O DOAMNA IN VARSTA DE CARE ... (vezi toată discuția)
Art. 2260 - ce parere aveti despre alin 3? ContSters22096 ContSters22096 Art. 2260: Cazul special de revocare (1)Contractul de întreţinere este revocabil în folosul persoanelor cărora creditorul întreţinerii le datorează ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)