avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire - drept la mostenire asupra imobilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire - drept la mostenire asupra imobilului socrilor

sunt casatorita de 10 ani .de 2 ani am o fetita cu sotul .stam in casa parintilor lui care au acte pe casa.Ma interesa daca moare unul dintre parinti eu ca sotie am vreun drept la acea casa ?Mentionez ca am contribuit cu foarte multe la amenajarea casei si la altele
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 8 Iulie 2010
mentionez ca parintii sotului meu nu au avut acte de la inceput pe casa si pamant.noi am suportat toata cheltuiala ptr succesiune.Pe titlul de proprietate erau trecuti 9 frati.acesti bani putem sa demonstram ca i-am dat noi?nu avem nici un fel de act .mentionez ca sotul meu mai are 2 frati.si stiu ca toata averea se imparte la toti .ma gandesc sa nu se intample ceva cu unul dintre parinti deoarece momentan nu avem bani ptr a suporta si costul actelor ptr a-i face sotului meu acte iar ei sunt in varst

ar trebui sa va faca un contract de intretinere (daca socrii vor)si nu mai impartiti cu fratii. mai bine platiti acum pe acte, decat sa platiti sulte mai tarziu.
imi puteti explica ce inseamna un contract de intretinere?sau care sunt pasii care trebuie facuti?
"Contractul de întreţinere este un contract cu titlu oneros, în temeiul căruia una din părţi transmite celeilalte proprietatea unuia sau mai multor bunuri, în schimbul obligaţiei pe care aceasta şi-o asumă de a-i presta, în natură, cele necesare traiului în tot timpul vieţii, fiind în acelaşi timp un contract aleatoriu, pentru că durata obligaţiei debitorului este în funcţie de durata vieţii creditorului, eveniment necert. (art.1635 Cod civil)

Prestarea întreţinerii, în sarcina debitorului, este obligaţia de a face, cu caracter strict personal, care, în caz de neexecutare, determină rezilierea contractului respectiv (art.1020 Cod civil). "
notarul se ocupa de intocmirea actelor, ar trebui sa solicitati si sprijinul unui avocat
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere definire ionut nedelcu ionut nedelcu BUNA ZIUA. MA NUMESC NEDELCU SI AM SI EU O SPETA DACA MA POATE AJUTA CINEVA.... MULTUMESC ANTICIPAT. IMPREUNA CU SOTIA AM AJUNS LA O DOAMNA IN VARSTA DE CARE ... (vezi toată discuția)
Art. 2260 - ce parere aveti despre alin 3? ContSters22096 ContSters22096 Art. 2260: Cazul special de revocare (1)Contractul de întreţinere este revocabil în folosul persoanelor cărora creditorul întreţinerii le datorează ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)