avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum vand firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum vand firma?

m-am saturat sa tot dau bani la stat, la contabil, sa nu pot scadea benzina, ...
vreau sa vand firma.
care sunt pasii de urmat?

imi cer scuze daca a mai fost dezbatut acest subiect, adevarul este ca nu am prea citit discutiile anterioare din forum.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 20:16, 7 Iulie 2010
Este vorba de o cesiune de parti sociale si aveti nevoie de:
- hotara AGA/ decizia asociatului unic (dupa caz) + anexa;
- contract de cesiune;
- declaratie pe proprie raspundere pt noul/noii asociati (se face la notar sau in fata judecatorului delegat daca doriti sa scuti onorariul notarului);
- specimen de semnatura pentru noul administrator (de asemenea, la notar sau in fata judecatorului delegat);
- contract de comodat/inchiriere + acordul vecinilor si avizul asociatie de locatari daca noul sediu va fi intr-un imobil cu mai multe apartamente + dovada titlului de proprietate + certificatul de inregistrare in original si certificatul constatator (acestea sunt necesare numai in cazul in care se doreste schimbarea sediului)
- cerere tip si timbre judiciare de 0.30 lei.

Taxele la ORC sunt in jur de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma Ladosi Daniela Ladosi Daniela Sunt administratorul unui SRL si as dori sa stiu ce etape sau ce formalitati implica vanzarea acestei firme. Efectiv, ce trebuie sa fac daca vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Iesire asociati, schimbare sediu social MihaiGDM MihaiGDM Buna seara, Am cautat prin subiectele deschise in aceasta sectiune si am gasit cateva fragmente de raspunsuri dar nu sunt sigur ca ele sunt valabile in ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)