avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma

Sunt administratorul unui SRL si as dori sa stiu ce etape sau ce formalitati implica vanzarea acestei firme. Efectiv, ce trebuie sa fac daca vreau sa o vand?
Multumesc,
Este vorba de o cesiune de parti sociale si aveti nevoie de:

- hotara AGA/ decizia asociatului unic (dupa caz) + anexa;
- contract de cesiune;
- declaratie pe proprie raspundere pt noul/noii asociati (se face la notar sau in fata judecatorului delegat daca doriti sa scuti onorariul notarului);
- specimen de semnatura pentru noul administrator (de asemenea, la notar sau in fata judecatorului delegat);
- contract de comodat/inchiriere + acordul vecinilor si avizul asociatie de locatari daca noul sediu va fi intr-un imobil cu mai multe apartamente + dovada titlului de proprietate + certificatul de inregistrare in original si certificatul constatator (acestea sunt necesare numai in cazul in care se doreste schimbarea sediul asa cum banuiesc);
- cerere tip si timbre judiciare de 0.30 lei.

Taxele la ORC sunt in jur de 500 lei.
In afara de decizie si contractul de cesiune, restul puteti sa nu mai faceti dv., sa lasati in sarcina celui ce vrea societatea dv.
Mentionati in hotarare/decizie asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vand firma? totalsistem totalsistem m-am saturat sa tot dau bani la stat, la contabil, sa nu pot scadea benzina, ... vreau sa vand firma. care sunt pasii de urmat? imi cer scuze daca a mai ... (vezi toată discuția)
Societatea x doreste sa cumpere 2 societati y si z. alberto_e60 alberto_e60 in acest caz care sunt pasii care trebuiesc urmati? si cine din societatea x trebuie sa fie prezent? unicul asociat si administrator sau se poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)