avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societatea x doreste sa cumpere 2 societati y si z.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societatea x doreste sa cumpere 2 societati y si z.

in acest caz care sunt pasii care trebuiesc urmati? si cine din societatea x trebuie sa fie prezent? unicul asociat si administrator sau se poate sa fie prezent directorul general?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 16:43, 14 Iunie 2010
administratorul sau pers desemnata de acesta
Vanzarea/ cumpararea unei societati comerciale reprezinta de fapt cesiunea partilor soaciale ale societatii.
Pentru cesionarea partilor sociale trebuiesc urmati urmatorii pasi:
- hotara AGA/ decizia asociatului unic (dupa caz);
- contract de cesiune;
- declaratie pe proprie raspundere pt noul/noii asociati ;
- specimen de semnatura pentru noul administrator ;
- contract de comodat/inchiriere + acordul vecinilor si avizul asociatie de locatari daca noul sediu va fi intr-un imobil cu mai multe apartamente + dovada titlului de proprietate + certificatul de inregistrare in original si certificatul constatator (acestea sunt necesare numai in cazul in care se doreste schimbarea sediul asa cum banuiesc);
- cerere tip regisitrul comertului, taxe si timbre judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma Ladosi Daniela Ladosi Daniela Sunt administratorul unui SRL si as dori sa stiu ce etape sau ce formalitati implica vanzarea acestei firme. Efectiv, ce trebuie sa fac daca vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Cum vand firma? totalsistem totalsistem m-am saturat sa tot dau bani la stat, la contabil, sa nu pot scadea benzina, ... vreau sa vand firma. care sunt pasii de urmat? imi cer scuze daca a mai ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)