avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale, schimbare sediu, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator

Buna ziua,
Care sunt pasii de urmat pentru:
1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)?
2) Scimbare sediu social?
3) Revocare administrator, numire nou administrator?
Dupa ce fac cesionarea, mai astept 30 de zile pt interventie? Se fac 2 hot. AGA pt. datele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 11:37, 22 Noiembrie 2012
Pe site-ul Registrului Comertului la formalitati, persoane juridice, gasiti toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti, precum si documentele pe care trebuie sa le intocmiti pentru cele trei mentiuni.
Intr-o singura hotarare A.G.A. puteti stabili cele trei mentiuni.
La cesionarea partilor sociale catre o persoana terta, se publica in etapa I hotararea de cesiune (in cazul dumneavoastra va contine si schimbarea sediului si revocarea / numirea administratorului). Dupa 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial se parcurge etapa a II-a pentru realizarea efectiva a inregistrarii celor 3 mentiuni.
Hotararea AGA (decizia asociatului unic) in care schimbati sediul social, cesionati partile sociale, revocati adminul si numiti altul.
Noul asociat da declaratie ca indeplineste conditiile legale, la fel si administratorul ( daca nu e asociat) specimenul de semnatura al noului admin, contractul ce cesiune(toate acestea la notar sau avocat).
Contract de comodat pentru noul sediu,
Mergeti la registru cu dosarul care cuprinde cererea, horararea ( in 2 exemplare, iar unul sa aibe contoarul de cuvinte), actele se sediu ( comodatul si actele de proprietate- daca sediul va fi la bloc va trebuie si acordul vecinilor), copia dupa buletinul asociatului si administratorului, declaratiile asociatului si adminului, specimenul de semnatura. Nu iutati de certificatul de inregistrare si constatatorul de la sediu. Acestea trebuie predate. Costuri apriximative astazi 1.200 lei. De maine nu se stie pentru ca se modifica ( in sus dupa informatiile mele)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intr-un singur dosar? alex.v alex.v Buna ziua. As dori sa fac urmatoarele modificari la Registrul Comertului si as vrea sa stiu daca se pot face intr-un singur dosar: Cesiune actiuni/parti ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)