avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate intr-un singur dosar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate intr-un singur dosar?

Buna ziua. As dori sa fac urmatoarele modificari la Registrul Comertului si as vrea sa stiu daca se pot face intr-un singur dosar:
Cesiune actiuni/parti sociale (3 asociati cedeaza unuia)
Schimbare sediu social
Numire administrator
Nu de alta dar intentionez sa angajez o firma de avocatura si as dori sa limitez cheltuielile dar si sa scurtez timpul.
Se poate, asa se si face , un singur dosar, cu o singura cerere de inregistrare mentiuni.
Hotarare AGA cu cesiunea, revocarea vechiului administrator si numirea noului administrator, schimbarea sediului.Anexa hotarare
Va trebuie un avocat ca sa atesteze contractul de cesiune si pentru declaratia pe proprie raspundere pentru noul asociat.
Si in hotararea AGA se poate face cesiunea, daca sunt respectate cateva reguli preluate din contractul de cesiune. In acest caz nu mai este nevoie de avocat
De asemenea la notar, specimen de semnatura pentru administrator.Si acesta poate autentifica o declaratie pe proprie raspundere pentru noul asociat si pentru administrator daca este alta persoana decat asociatul
Intrucat schimabati sediul, veti preda Certificatul vechi de inregistrare.
La noul sediu va trebuie actul de proprietate intabulat
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Buna ziua,

La cesiune trebuie sa mentionati in AGA si noua structura a actionariatului (inclusiv participarea la profit si pierdere), chiar daca ati mentionat cum se cesioneaza partile sociale.

Daca va schimbati sediul in alt judet va trebui sa verificati denumirea si sa o rezervati pentru noul judet.

Multumesc,
da se pot face toate aceste modificari printr-un singur act

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social, administrator si date identificare asociati RMD_82 RMD_82 Buna ziua, Sunt novice in domeniul asadar va rog sa ma ajutati, ca nu mai stiu cum sa continui... Am urmatoarea situatie la o societate comerciala cu 2 ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)