avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare drum primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare drum primarie

Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 loturi. Lot 1 era terenul construibil si lot 2 era cale de acces.
Au venit de-acum cinci ani si pana acum gazele, curentul, canalul, dar pe noi nu ne-a intrebat nimeni nimic. Ne prinde bine, dar nu trebuia sa ne dam si noi acordul, avand in vedere ca platim impozit pe calea de acces?
Vis a vis de noi, paralel, se afla niste loturi concesionate pe 50 de ani cu drumul pe partea cealalta - au drumul lor si nu au cedat nici 1 cm, ba dimpotriva si-au pus gardurile cu o juma de metru peste drumul nostru si si-au construit si case cu acoperisul pe gard in asa fel incat apa curge pe strada noastra. Pe noi ne-au obligat, la construire, prin PUZ, sa respectam anumite distante si ei au construit tot aiurea. Cei cu gazele le-au bagat si lor gaze si canal tot din terenul nostru(desi au si ei aceste facilitati pe strada lor), multi dintre ei chiar si-au facut inca o iesire si la strada noastra. Acum, SURPRIZA, inainte de a baga lucrarea de apa (fonduri PHARE) s-au trezit cei de la urbanism ca ceva nu e in regula si au pus un afis nestampilat, fara antet si semnaturi, la capatul strazii care suna cam asa :
- Toti cetatenii care locuiesc pe str ......... sunt rugati ca in cel mai scurt timp sa se prezinte la primarie , serviciu urbanism si teritoriu cu copii dupa actele de proprietate in vederea donarii cotei de drum pentru a putea incepe procedura de trecere a drumului din proprietate privata in domeniu public.
In caz contrar se vor sista lucrarile de introducere a apei potabile.
Va rugam sa ne invatati cum sa procedam. Noi am vrea sa donam dar numai si numai cu anumite conditii care sa fie si respectate (sa se asfalteze, cei cu concesiune sa-si ia acoperisurile de pe gard si sa respecte limita de proprietate, sa-si inchida intrarile care le-au facut spre strada noastra...etc)
Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: luc1kws , utilizator 00:07, 18 Octombrie 2015
Primaria nu poate suporta lucrari executate pe proprietati private .... din acest motiv vi s-a solicitat intrarea drumului in proprietatea publica.
Incercati sa discutati cu cei de acolo conditiile in care sunteti de acord cu incheierea contractului insa nu cred ca se va incheia un contract de donatie cu conditii. Asfaltarea se va putea face dupa ce aceasta lucrare va fi inscrisa in lista de investitii si numai dupa ce va fi rezolvata problema tuturor utilitatilor .... deci, o investitie greu previzibila in viitor si care depinde de fondurile alocate cu aceasta destinatie (si banuiesc ca nu e singura neasfaltata din toata localitatea).
In acest caz, nu va dona nimeni, mai cu seama ca, din cate am inteles, tot noi va trebui sa platim actele notariale.



interventie moderator - sters citat anterior
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
trandafir2, moderator
Noi, de pe aceasta strada, platim taxe si impozite. Dupa cum clar se vede, banii sunt PHARE = FONDURI EUROPENE. Primaria nu are decat meritul de-a le fi accesat. Si daca donam, de unde stim ca nu le concesioneaza celor de vis-a-vis si asa mai rezolva niste probleme (cine stie despre ce e vorba).
Credeti ca exista vreun scenariu in care ne-ar putea obliga sa donam chiar daca nu vrem si tinand cont ca de-acum s-au tepuit. Mai au de bagat decat apa, restul s-a bagat. VA ROG, DACA SE POATE, O PARERE AVIZATA. Va multumesc frumos.
S-au bagat, intre timp, toate utiliatile, inclusiv drum asfaltat, din bani europeni, in aceleasi conditii. Nu stiu cum au procedat, dar terenul a ramas necedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este proprietarul unui teren nationalizat? KolfLeading KolfLeading Pentru obtinerea autorizatiei de constructie, primaria imi cere (prin Certificatul de Urbanism) un \\\\"Extras CF drum (domeniu public)\\\\". Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Primaria lotizeaza o strada Giapettin Giapettin sper sa ma puteti ajuta. In primavara lui 2008 am cumparat un teren pe colt, asta conform planului de urbanism, intr-o zona rezidentiala nou bagata in ... (vezi toată discuția)
Utilitati trase ilegal pe teren catalina_26 catalina_26 buna ziua, detin un teren parte dintr-un lot mai lung de 5 parcele. terenul meu este primul avand acces atat la sosea cat si la drumul de ... (vezi toată discuția)