avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna dimineata.imi poate spune cineva daca este recunoscuta de notarii din romania o declaratie de renuntare la mostenire data la ambasada romaniei din grecia?si daca da cum ar trebui sa fie?au cumva ei declaratii tip?
Cel mai recent răspuns: carmo71 , utilizator 17:19, 8 Iulie 2010
aceasta declaratie se inregistreaza in RNOS.
cei de la ambasada trebuia sa trimita aceasta declaratie sa se inregistreze in RNOS.
nu stiu ce inseamna RNOS,daca ati putea sa-mi explicati mai bine.multumesc din suflet
registrul national de optiuni succesorale.
Si raspunsul este da, este recunoscuta de notarii din Romania, are valoare de act autentic ( la fel cu cea facuta la notar). E o declaratie tip.
si nu mai trebuie inregistrata in RNOS?

Alte discuții în legătură

Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)
Acceptarea expresa a succesiunii raul89 raul89 Buna ziua Doresc sa verific daca succesiunea dupa bunicul meu, a fost acceptata expres de catre unul dintre mostenitorii sai, in termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare mostenire robertnelu robertnelu Dupa dezbaterea succesiunii, este normal ca declaratia de acceptare sa ramana la notar?Aceasta declaratie, mai este necesara in momentul iesirii din ... (vezi toată discuția)