avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada

puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o fata in state si mama aici , ea vrea sa i lase totul mamei , fata din state este de acord dar ce se poate face fara k fata din state sa fie implicata cu hartii ....si alte cele cat mai simplu si mai ieftin.MULTUMESC ANTICIPAT
Sora mamei din State trebuie sa dea o declaratie autentica de renuntare la mostenirea bunicului. O da la un consulat roman ori la ambasada. In acest fel, dupa bunic vor mosteni doar bunica si mama dvs.
Apoi, cand va muri bunica, (deci, doar dupa moartea ei) daca sora mamei isi pastreaza optiunea de a nu o mosteni pe bunica, da o declaratie de renuntare la mostenire si dupa mama ei.
In acest fel, mostenirea ramane doar mamei dvs.
Mai simplu si mai ieftin nu se poate. Conditia: sora mamei sa nu se razganeasca.
si daca da aceasta declaratie la ambasada imi trebuie si copie dupa buletinul ei sau alte acte sau doar aceasta declaratie??????
si nu poate da acuma declaratie ca nu doreste nici din partea bunicului nici din partea bunicii chiar daca ea e in viata ???? multumesc frumos de raspuns
Nu aveti nevoie de buletinul ei. Declaratiile se inscriu de ambasada ori consulat intr-un registru national in care pot fi vizualizate de orice notar din Romania. Nu trebuie sa va trimita nici macar un exemplar din declaratie.

Cat despre bunica, orice mostenire se deschide prin moarte. Legea interzice expres sa se exprime optiunea succesorala la mostenirea cuiva cat timp acel cineva inca traieste. Deci, declaratia dupa bunica o da DUPA ce moare aceasta.
multumesc mult , dar daca bunica vrea sa vanda de ex casa ea nu poate ???? nu prea inteleg adica daca copiii renunta la partea ce le revenea din partea bunicului acum bunica cu ce este al ei nu poate face ce vrea ea????? sa o vanda sau orice alceva sa o lase mostenire cui vrea ea???? aici nu prea inteleg

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Acceptarea expresa a succesiunii raul89 raul89 Buna ziua Doresc sa verific daca succesiunea dupa bunicul meu, a fost acceptata expres de catre unul dintre mostenitorii sai, in termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)