avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie alimentara

Sunt divortata si am un copil de 17 ani pentru care primesc pensie alimentara.Acum,in perioada vacantei copilul meu lucreaza pe o perioada de 2 luni(prin Legea 72/2007) si primeste un salar net de 350 lei.As dori sa stiu daca legal pe aceste 2 luni trebuie sa restitui inapoi fostului sot pensia ce o voi primi?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:20, 23 Iulie 2007
Nu trebuie sa restituiti nimic.
Cred ca ar fi bine sa lasati la a[recierea tatalui. Minorul primeste pensie pentru ca legea presupune ca el nu se poate intretine. Daca el insa munceste si mai si castiga mai mult ori egal cu pensia... asta cam contrazice acea prezumtie legala.

Dar tatal asa de neintelegator ar fi sa-i ceara inapoi pensia pe 2 luni?
Logodnicul meu e divortat de 3 ani, am aflat ca fosta sotie a intentat un proces pt pensie alimentara mai mare. Ca sa explic mai bine situatia ea traieste in italia si la fel si noi, probabil ca ea intentioneaza sa se stabileasca acolo dar noi nu ci ca toata lumea incercam sa punem bani deoparte pe o casa tinand cont ca l-a l. Daca ar fi sa ne luam dupa lege 1/4 din salar nu e corect in cazul asta pt ca ar fi 400 euro din salaurul logodnicului meu. Poate sa ceara 1/4 din salarul lui din Italia tinand cont ca nu avem de gand sa ramanen acolo? Daca ar fi sa trebuiasca sa dea lunar 400 euro cand ne vom intoarce in Romania ce se va intampla tinand cont ca e caz penal daca nu platesti si tinand cont ca ai avea un foarte mare noroc doar sa gasesti un salar de 400 euro/ luna.? Poate ce e mai rau din situatia asta e ca nu e corect sa platesti o pensie mai mare daca fosta vrea sa traiasca in Hawai spre exemplu si si mai rau e ca n-are nevoie de banii astia tinand cont ca si-a lasat barbatul pt un om plin de bani....face totul doar din pura rautate si din pacate nu putem demonstra cu acte ca are un venit de 3 ori mai mare ca logodnicul meu pt ca e trecuta cu salar minim 1.200 euro, are 20% dintr-un restaurant da nu stim numele firmei si o carte de credit cu plafon lunat de 2.000 euro........nici o sursa din care sa demonstram asta. Are vreo sansa sa "castige" procesul asta?

Logodnicul meu e divortat de 3 ani, am aflat ca fosta sotie a intentat un proces pt pensie alimentara mai mare. Ca sa explic mai bine situatia ea traieste in italia si la fel si noi, probabil ca ea intentioneaza sa se stabileasca acolo dar noi nu ci ca toata lumea incercam sa punem bani deoparte pt o casa tinand cont ca l-a lasat in mijlocul drumului. Daca ar fi sa ne luam dupa lege 1/4 din salar nu e corect in cazul asta pt ca ar fi 400 euro din salauriul logodnicului meu. Poate sa ceara 1/4 din salariul lui din Italia tinand cont ca nu avem de gand sa ramanen acolo? Daca ar fi sa trebuiasca sa dea lunar 400 euro cand ne vom intoarce in Romania ce se va intampla tinand cont ca e caz penal daca nu platesti si tinand cont ca ai avea un foarte mare noroc doar sa gasesti un salar de 400 euro/ luna.? Poate ce e mai rau din situatia asta e ca nu e corect sa platesti o pensie mai mare daca fosta vrea sa traiasca in Hawai spre exemplu si si mai rau e ca n-are nevoie de banii astia tinand cont ca si-a lasat barbatul pt un om plin de bani....face totul doar din pura rautate si din pacate nu putem demonstra cu acte ca are un venit de 3 ori mai mare ca logodnicul meu pt ca e trecuta cu salar minim 1.200 euro, are 20% dintr-un restaurant da nu stim numele firmei si o carte de credit cu plafon lunat de 2.000 euro........nici o sursa din care sa demonstram asta. Are vreo sansa sa "castige" procesul asta?
AMBII parimti trebuie sa contribuie la cresterea si educarea copilului lor... Faptul ca eu sunt multimilionara nu inseamna ca tatal ar trebui sa se spele pe maini.
Indiferent de venitul ei, are dreptul sa ceara in instanta. Si va cam obtine... asta e!

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere și schimbare nume minor petronela budeanu petronela budeanu Buna seara, ma numesc Budeanu Petronela si am 20 de ani ,as avea mare nevoie de un sfat de la dumneavoastra daca se poate.. eu am stat in concubinaj cu fostul ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu sandel84 sandel84 ce se intampla in situatia in care mamica unui minor paraseste domiciliul conjugal impreuna cu minorul in urma unor neitelegeri intre concubini tinand cont ca ... (vezi toată discuția)
Martori incredintare minor costingh costingh Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie ... (vezi toată discuția)