ce se intampla in situatia in care mamica unui minor paraseste domiciliul conjugal impreuna cu minorul in urma unor neitelegeri intre concubini tinand cont ca nu sunt casatoriti stau in chirie talal e cel cu venit iar mama e inca eleva la liceu seral aceasta plecand cu minorul la tara la parinti acestia avand ca venit doar o pensie. Cum poate tatal, copilul fiind pe numele acestuia sa intre in posesia copilului acesta avand doi ani si 6 luni fiind inscris la o gradinita cu program prelungit in oras tinand cont si de faptul ca acesta a facut si imprudenta de a o lovi pe concubina in urma certurilor dintre cei doi
Nu cred ca poate. Ar trebui sa ceara pe cale judecatoreasca ca domiciliul copilului sa fie la el, ceea ce nu i se va admite, tinand cont de varsta copilului si ca a fost violent cu mama. Daca ii e ca vor trai din pensia parintilor sa trimita bani pt copil.
Sa ceara sa aiba un program de vizita.
Poate o convinge sa se intoarca.
In conditiile descrise de dvs nu poate lua copilul decat prin hotarare judecatoreasca, dar nu va avea castig de cauza in instanta pentru ca s-a manifestat violent, pentru ca minorul are o varsta fragila. Nu conteaza neaparat cine castiga mai mult, pt ca sunt copii in tara asta care rraiesc alaturi de ambii parinti din venituri infime. Tatal este obligat la randul lui prin lege sa contribuie financiar la intretinerea copilului.
Divort
haruna
Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Jurisdictie
ContSters121502
Buna ziua,
Se poate sa-mi raspundeti va rog la urmatoarele?
as vrea sa stiu daca o sentinta judecatoreasca data la un tribunal din Romania are efect si pe ... (vezi toată discuția)