avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul si indemnizatie pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani

buna ziua,

am citit ca concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, oricaruia dintre parintii copilului daca o perioada de 12 luni in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. eu sunt angajata din data de 13 iulie 2009 si ar trebui sa nasc in data de 10 septembrie 2010. din data de 10 august 2010 as dori sa intru in concediu prenatal. mentionez ca in februarie anul acesta am avut 2 zile de concediu medical. intrebarea mea este: beneficiez de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului sau nu , in conditiile in care am avut cele 2 zile de concediu medical pe parcursul celor 12 luni? daca intru in august in prenatal mai primesc acea indemnizatie?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nick78 , utilizator 10:22, 8 Iulie 2010
Buna ziua !
Aveti dreptul dvs. la CIC conform datelor din speta dvs. , cele 2 zile CM si perioada de concediu prenatal intra in calcul .
Sarcina si nastere usoara !
va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si ingrijire copil dandea dandea Am si eu o intrebare. Acum sunt in concediu prenatal si inainte am fost in concediu de risc maternal-120 zile. Intrebarea mea :pot beneficia de concediu de ... (vezi toată discuția)