avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu risc maternal si ingrijire copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu risc maternal si ingrijire copil

Am si eu o intrebare.
Acum sunt in concediu prenatal si inainte am fost in concediu de risc maternal-120 zile. Intrebarea mea :pot beneficia de concediu de ingrijire(crestere) copil? (Stiu ca nu mi s-a retinut impozit in perioada concediului de risc maternal- conditie obligatorie pentru a beneficia de ccc).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:14, 3 Noiembrie 2009
daca aveti 12 luni de contributie (inclusiv cr si cm) veti beneficia de ccc.Teoretic cele doua concedii fac parte integranta din aceasta perioada de contributie.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, ar trebui ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa fi realizat venituri profesioanle supuse impozitului pe venit.
eu.ro.lex a scris:

daca aveti 12 luni de contributie (inclusiv cr si cm) veti beneficia de ccc.Teoretic cele doua concedii fac parte integranta din aceasta perioada de contributie.

sunt angajata din 01.05.2008 si din 10.06.2009 pana la 01.10.2009 am fost in CR. Acum sunt in prenatal si urmeaza sa nasc la sf lunii nov.
Concluzia e ca pot lua cic chiar daca nu s-a retinut impozit din indemnizatia de risc maternal?
Da, pteti lua CIC chiar daca nu s-a retinut impozit din indemnizatia de risc maternal, respectiv din indemnizatia de prenatal
Cortoborand cele doua reglementari legale rezulta la aveti dreptul la indemnizatie CIC

OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Art. 1. -2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Art. 2. - (1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
e) concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale concediu risc prenatal/prenatal si indemnizatie crestere copil andrada_83 andrada_83 Buna ziua! Eu sunt angajata in functia de referent la o institutie publica, institutie ce cumuleaza 2 alte doua subunitati din 2006. In anul 2012 am avut ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)