avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decesul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decesul tatalui

parintii au fost divortati,dar mama nu a facut partaj ,apoi si mama a murit,tata a plecat sa munceasca prin tara si de atunci nu mai stim nimic de el.am auzit la un moment dat ca arfi murit,insa nu stim sigur.ce trebuie sa facem pentru a face succesiunea.avem nevoie de certificatul lui de deces.?si unde sa mergem sa obtinem unul?exista vreao arhiva si unde?doresc sa spun ca tata a fost decazut din drepturile parintesti.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
axiclau, utilizator
Cel mai recent răspuns: axiclau , utilizator 14:41, 8 Iulie 2010
Cred ca va trebui sa introdceti o cerere la instanta de judecata prin care sa solicitati declararea judecatoreasca a disparitiei, apoi o actiune in declararea judecatoreasca a mortii. Declararea judecatoreasca a disparitiei pronuntata de instanta se admite numai daca a trecut un an de la data ultimelor stiri din care rezulta ca era in viata. Pentru declararea judecatoreasca a mortii trebuie ca de la data ultimelor stiri din care sa rezulte ca persoana disparuta era in viata sa fi trecut cel putin patru ani, iar de la data afisarii extrasului de pe hotararea prin care s-a declarat disparitia sa fi trecut sase luni.
În speţă, trebuie culese de informaţii de la organele de poliţie, precum si martori.

Recomanda
vreau sa mentionez ca el a fost si decazut din drepturile parintesti.conteaza?sau este alta procedura?
Aţi putea începe pri a face verificări şi la primăria de la locul de naştere al tatălui. Dacă acesta a decedat, chiar şi în altă localitate, pe actul de naştere trebuie să existe menţiunea de deces. Nu veţi putea face succesiunea fără certificatul de deces.
problema este ca nu stim locul nasterii ,nu ne-a ramas nici un act de la el ?
daca as merge la politie ,la evidenta populatiei mi-ar putea elibera ceva?
ei ar trebui sa aiba datele lui ,nici sectia unde si-a facut buletinul nu o stim ca in anii 60 bucurestiul era impartit altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii ContSters48919 ContSters48919 in cazul unui unchi mostenitor a 1/4 dintr-un imobil disparut de mai mult de 50 de ani caruia nu i se cunaoste data nasterii ci doar faptul ca e nascut intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)
Declararea mortii a unei persoane disparute eelena eelena SOTUL MEU ESTE PLECAT IN SPANIA DE 4 ANI SI LA UN POPAS INTRE MADRID SI VALENCIA,EL A DISPARUT BAGAJUL RAMANANDU-I IN AUTOCAR.L-AM DAT DISPARUT PRIN INTERPOL ... (vezi toată discuția)