avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

am primit o amenda de 500 lei de la politie in baza art 2 alin 26 din legea 61/1991 pt ca m-am certat acasa cu parintii,dar art.2 alin 26 din legea 61/1991 zice urmatoarele :
Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
26) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;
am vreo sansa sa mi se anuleze procesul verbal pe motiv ca fapta nu se incadreaza(parerea mea) in acest articol?pentru ca consider eu ca casa nu este loc sau local public
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:46, 8 Iulie 2010
daca nu ai deranjat pe nimeni ,trebuie contestata ai sanse de castig;
daca stati la bloc si v-ati certat pe casa scari............ sau stai la casa si teai certat in strada....,deranjand vecinii sau trecatorii .... e maigreu dar incearca
stau la tara si in casa ne-am certat
feceti contestatie
as mai avea o intrebare: ce trebuie sa contina contestatia si daca trebuie platite ceva taxe
Chiar daca v-ati certat in casa,care intr-adevar nu este loc public,dar zgomotele si scandalul au deranjat alte persoane,care v-au si reclamat probabil,contestatia nu poate fi admisa, deoarece legea a fost corect aplicata de agentul constatator.
Contestatia,daca doriti sa o forumulati,urmeaza sa o depuneti in 15 zile de la semnarea/primirea acasa a procesului verbal la instanta competenta teritorial si trebuie dovedita cu probe(acte,martori,alte probe permise de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii aclaudiu98 aclaudiu98 Buna ziua! Locuiesc la un bloc,avand apartament proprietate personala. Locuitorii blocului au pus mana de la mana si in fata blocului au construit doua ... (vezi toată discuția)
Intervalul orar de odihna pe timp de zi rbc rbc Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este prezazut undeva in legislatia noastra un interval orar de odihna in timpul zilei, de exemplu intre orele ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)