avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier penal

in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este curat?el figureaza in fata societatii ca si cum niciodata nu ar fii avut cazier penal sau ramane totusi undeva intr-o baza de date chiar daca cazierul ii iese ''curat''?dar in cazul minorilor care au condamnari cu suspendare sub probatiune?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:05, 8 Iulie 2010
Efectul reabilitarii este acela de a ``sterge`` condamnarea.
Cu sentinta legalizata sa va prezentati la Serviciul Caziere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie. Sunt obligati sa faca radierile necesare. In viitor cazierul va fi alb.

Pt minori se radiaza automat.
Inainte sa va apucati de cereri de reabilitare si/sau radiere, solicitati un cazier judiciar sa verificati ce scrie in el. Costa 5 lei la urgenta si vi-l dau pe loc ( +timbru judiciar de 1 leu).
Prin urmare daca cazierul va iesii curat persoana respectiva va mai figura undeva cu antecedente?va fii ca si cand nu a fost niciodata condamnat sau va ramane intr-o baza de date?de ex daca undeva se savarseste o infractiune si locul respectiv a fost frecventat de el,el poate fii suspect? asta ma intereseaza.va multumesc
pai sa zicem ca a fost condamnat pentru furt,apoi reabilitat si radiat.daca este chemat pentru ca el era intr-o anumita zona,si in acea zona sa petrecut un furt,va dati seama ca e suspect.de altfel,nu o sa aiva probleme,va fi odar putin suspect.mi se pare logic.asta
logic mi-se pare dar vad ca nimeni nu imi raspunde cu exactitate la intrebare care era urmatoarea,de fapt era un exemplu''el figureaza in fata societatii ca si cum niciodata nu ar fii avut cazier penal sau ramane totusi undeva intr-o baza de date chiar daca cazierul ii iese ''curat''?eu am intalnit o astfel de speta,si eram curioasa cum sta treaba cu cazierul daca dispare dupa reabilitarea de drept sau ramane undeva,este o intrebare logica

Alte discuții în legătură

Ce inseamna/presupune reabilitarea de drept webheadcat webheadcat ma intreb ce inseamna exact reabilitarea de drept si ce se intampla cu amprentele(de pe hartie au fost oare introduse in calculator ? - daca da, dupa ... (vezi toată discuția)
Declarare antecedente penale cvio cvio Buna ziua, am fost chemat la politie pentru ca pe numele meu s-a depus o plangere. Daca sunt intrebat daca am antecedente penale ce trebuie sa declar in ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale ? quasimodo821 quasimodo821 in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa ... (vezi toată discuția)