avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare apartament succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare apartament succesiune

Buna ziua,

cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala?

Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala intra doar apartamentul in care sotul supravetuitor locuieste? Este posibil sa se plateasca o "rata" lunara pe un numar de ani pana cand se acopera valoarea partii din apartament ce le revine? Care este calea ce trebuie urmata? Mentionez ca parintii nu au vrut sa accepte suma de bani pe care eu pot sa o imprumut de la banca.

Parintii si fratele mostenesc 1/3 sau 1/4?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: troncota , utilizator 17:50, 10 August 2007
se evalueaza la valoarea de circulatie din momnetul iesirii din indiviziune a mostenitorilor. de regula sulta se plateste deodata dar daca partile se inteleg si fac un inscris la notar zic eu ca nu ii impiedica nimic pentru plata in rate......cotele de mostenire se calculeaza in functie de cati mostenitori sunt si ce fel de mostenitori sunt....rezervatari, legali, etc...
ce inseamna "momentul iesirii din indiviziune"?

Aveam impresia ca evaluarea se face dupa niste grile pe care le au notarii si nu dupa pretul de piata. Daca este dupa pretul de piata atunci...o sa ma mut intr-un bordei :((...in cel mai feirict caz
Momentul impartelii.

Apartamentul era doar al sotului? Nu era cumparat impreuna?
Apartamentul l-am cumparat impreuna cu un credit ipotecar.
Atunci se imparte doar 1/2 din apartament, atat cat se presupune ca a fost partea sotului din bunul comun. Daca dv. ati avut salariu mai mare, donatii ori mosteniri, atunci puteti intenta actiune cu ceilalti mostenitori si arata ca dv. ati platit mai mult de 1/2 din apartament... Numai restul apartine mostenirii.

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil SperantaDimciu SperantaDimciu Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, daca mi s-a realizat un raport de evaluare al unui imobil (unde exista in urma succesiunii/mostenirii 4 proprietari avand cote ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)