avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare apartament succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare apartament succesiune

Buna ziua,

cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala?

Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala intra doar apartamentul in care sotul supravetuitor locuieste? Este posibil sa se plateasca o "rata" lunara pe un numar de ani pana cand se acopera valoarea partii din apartament ce le revine? Care este calea ce trebuie urmata? Mentionez ca parintii nu au vrut sa accepte suma de bani pe care eu pot sa o imprumut de la banca.

Parintii si fratele mostenesc 1/3 sau 1/4?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: troncota , utilizator 17:50, 10 August 2007
evaluarea se face in functie de modalitatea aleasa de partaj fie la notar sau in instanta;ptr ca la notar se are in vedere un pret fix, stabilit de un expert evaluator, iar in instanta se are in vedere pretul de circulatie care de obicei este mai mare decat cel de la notar.
cotele sunt urmatoarele: 1/2 ramane sotului supravietuitor, in calitate de coproprietar, restul de 1/2 se imparte din nou intre sotul supravietuitor si copii astfel: 1/4 pentru sot si 3/4 ptr copii. exemplu de calcul: daca ap. valoreaza 100.000 lei noi, jumatate de 50.000 lei ar fi partea sotului suprav, restul de 50.000 lei se imparte in patru, astfel ca sotul mai primeste 12.500 lei iar copiii impreuna au 37.500 lei. deci sa ramai cu tot apartamentul trebuia platita sulta catre sotul suprav in suma de 62.500, iar celuilalt frate 18.750 lei

Buna ziua,

cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala?

Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala intra doar apartamentul in care sotul supravetuitor locuieste? Este posibil sa se plateasca o "rata" lunara pe un numar de ani pana cand se acopera valoarea partii din apartament ce le revine? Care este calea ce trebuie urmata? Mentionez ca parintii nu au vrut sa accepte suma de bani pe care eu pot sa o imprumut de la banca.

Parintii si fratele mostenesc 1/3 sau 1/4?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil SperantaDimciu SperantaDimciu Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, daca mi s-a realizat un raport de evaluare al unui imobil (unde exista in urma succesiunii/mostenirii 4 proprietari avand cote ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)