avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

certificat de nastere

buna.as avea o intrebare.cat timp dureaza sa schimb un certificat de nastere,el avand o mica greseala?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:20, 9 Iulie 2010
Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise in acestea , insotita de actele doveditoare se depune la la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila sau la primaria de la locul de domiciuliu si se solutioneaza in termen de 30 de zile prin emiterea dispozitiei primarului, care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.
Rectificarea unor rubrici din actul de stare civila presupune indreptarea erorii materiale comise cu ocazia inregistrarilor de stare civila.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc pt raspuns..iar daca am nevoie urgent poate dura mai putin?deoarece imi trebuie acum la facultate pentru admitere,pt dosar..va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede posibil
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati topicurile deschise pe aceasta tema, folosind functia "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

dory* a scris:
as avea o alta intrebare in legatura cu certificatul de nastere..Cat costa realizarea unui nou certificat?Va multumesc pt toate intrebarile la care mi-ati raspuns..

Daniel Coman a raspuns:
Mergeti al Servicul de stare civila al priamriei udne v-ati nascut
si solicitati un extras certificat nastere si vi se va elibera unul.

Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
simonette12 a scris:

Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise in acestea , insotita de actele doveditoare se depune la la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila sau la primaria de la locul de domiciuliu si se solutioneaza in termen de 30 de zile prin emiterea dispozitiei primarului, care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.
Rectificarea unor rubrici din actul de stare civila presupune indreptarea erorii materiale comise cu ocazia inregistrarilor de stare civila.

cu tot respectul... certificatul de nastere, nu este un act de stare civila, care sa necesite rectificarea, in cazul inscrierii unor date eronate. pur si simplu, se retrage, si in locul sau, se elibereaza altul, cu datele inscrise corect. asta, se poate face pe loc. :)
Actele de stare civila sunt inscrisurile autentice prin care se dovedeste nasterea, casatoria sau decesul- art. 1 din L.119/1996 cu privire la actele de stare civila.
Rectificarea actelor de stare civila se face potrivit art.61 conform L.117/04.05.2006 care a mod si compl.L.119/1996.:sorry:

Alte discuții în legătură

Documente justificative grami grami La decesul bunicii am intampinat o problema in ceea ce priveste faptul ca bunica are alt nume diferit de al fiului sau (tatal meu). Numele bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Gresit numele copilului la tata in certificat de nastere daniela andor daniela andor buna ziua!va rog sa-mi spuneti ce pot face sa pot schimba numele in certificatul de nastere la tata este gresit cu o litera.eu sant toullabi hamid reza si sant ... (vezi toată discuția)
Rectificare prenume in certificatul de nastere Luminida Luminida Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ... (vezi toată discuția)