avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

certificat de nastere

buna.as avea o intrebare.cat timp dureaza sa schimb un certificat de nastere,el avand o mica greseala?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:20, 9 Iulie 2010
da, asa e.... numai ca, actele, sunt acele documente, din registrele de stare civila, iar certificatele, sunt acele documente care se elibereaza pe baza actelor de stare civila.
un certificat de stare civila, nu poate fi rectificat, si de altfel, nici nu e nevoie. se va retrage, si se va anula, iar in locul acestuia, se va elibera altul, inscris corect, asa cum reiese din actul de nastere.
P.S. Orientativ, pentru pierderea, distrugerea sau deteriorarea certificatului, sunteti pasibila de amenda contraventionala de la 100-200 lei, plus taxa de timbru ( 1-2 lei).
In cazul userului @dory, nu se va aplica amenda contraventionala.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative grami grami La decesul bunicii am intampinat o problema in ceea ce priveste faptul ca bunica are alt nume diferit de al fiului sau (tatal meu). Numele bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Gresit numele copilului la tata in certificat de nastere daniela andor daniela andor buna ziua!va rog sa-mi spuneti ce pot face sa pot schimba numele in certificatul de nastere la tata este gresit cu o litera.eu sant toullabi hamid reza si sant ... (vezi toată discuția)
Rectificare prenume in certificatul de nastere Luminida Luminida Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ... (vezi toată discuția)