daca m am despartit de sotie si in timpul casatoriei am luat o casa si am facut un copil.daca fosta sotie sta in casa cu copilul si plateste ea impozitele la partaj ei i se v-a atribui mai mult din casa deoarece ea sta acolo si se ocupa de casa?
este adevarat ca daca sta mai mult de 5 ani in casa si are grija de casa eu se poate sa nu mai primesc nimik din casa?
buna ziua .
imobilul fiind achizitionat in timpul casatoriei este bun comun.
pentru impozitele si alte taxe platite de fosta sotie ulterior desfacerii casatoriei, dansa va beneficia de un drept de creanta in privinta acestor taxe .
temerea dvs. nu-si are suport legal .
Faptul ca sotia dvs locuieste in casa si achita impozitul aferent imobilului, nu are nicio influenta asupra cotelor parti din dreptul de proprietate.
Nici daca trec cei 5 ani mentionati de dvs, nu are nicio influenta asupra partajului.
In cadrul procesului de partaj se pune in discutie contributia fiecaruia la achizitionarea bunului, legea prezumand o cota e gala de 50% pentru fiecare dintre cei doi soti.
Faptul ca sotia, impreuna cu minorul, locuiesc in imobil face ca aceasta sa fie preferata la atribuirea in natura a casei, daca sotia solicita atribuirea.
Av. Mihai vaduva
Partaj judiciar
Tedesco
Buna ziua!
As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom ... (vezi toată discuția)
Partaj
dodo12
impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)