avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Servicii incluse in Anexa 2B
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Servicii incluse in Anexa 2B

Pentru serviciile incluse in Anexa 2B si a caror valoare depaseste 125 000 euro, se specifica in ordonanta ca trebuie respectate art. 35-38 si 56. Dar la articolul 56, referitor la publicarea anuntului de atribuire, la aliniatul 1 se spune ca acesta se publica in cel mult 48 de zile dupa: si urmeaza pct a, b si c.
Acest lucru inseamna ca peste pragul de 125 000 euro ca achizitionarea acestor servicii se realizeaza in urma unei proceduri conf. pct a, b sau c si nu prin achizitie directa cu intocmirea caietului de sarcini, asa cum prevad art 35-38 ?????????
Cel mai recent răspuns: ianis31 , utilizator 14:38, 2 August 2010
In primul rand trebuie sa verificati cu atentie din ce anexa fac parte serviciile dorite. Atentie, biletele de avion nu sunt exceptate, se regasesc in anexa 2 a. Daca achizitia se incadreaza in anexa 2b dar valoarea estimata este sub 125.000 euro, din pct. meu de vedere n-ar trebui aplicata nicio procedura. Pe de alta parta conform art. 2 alin. 2 din HG 925 "În cazul contractelor a căror atribuire nu intra sub incidenta prevederilor ordonanei de urgenta, autoritatea contractantă are obligaÑia de a asigura o utilizare eficienta a fondurilor în procesul de atribuire, de a promova concurenta dintre operatorii economici, precum si de a garanta nediscriminarea, recunoasterea reciprocă si tratamentul egal al operatorilor economici care participa la atribuirea contractului". Pt. siguranta dvs. v-as recomanda sa desfasurati o procedura, nu prin intermediul seap ci cum doriti dvs., insa regulile stabilite trebuie respectate pt. ca altfel ar constitui o nerespectare a principiului tratamentului egal. Opinia mea v-am spus care este, serviciile din anexa 2b a caror valoare estimata este sub 125.000 euro sunt exceptate de la ordonanta. Nu gasesc ca art. 2 alin 2 din Hg 925 ar putea schimba o prevedere a Oug 34, insa traim in Romania iar pt. siguranta va recomand sa realizati o procedura.
Da asa e traim in Romania !

Va multumesc pt raspunsul prompt si la obiect, si da o sa trimit invitatii de participare si o sa asigur o concurenta :)

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Razvan Popescu, Consilier juridic
In urma unei discutiii cu un reprezentant al ANRMAP, la un seminar, mi s-a spus ca se poate prevede in ,,procedura proprie" - achizitie directa - si cu asta ai rezolvat problema (cam dubios, nu?!). Iar inainte de aparitia OUG 76/2010, se putea face achizitia directa pentru serviciile ce depaseau 125 000 euro doar cu intocmirea caietului de sarcini, adica respectarea articolelor 35-38 si publicarea anuntului de atribuire, art. 56.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Prag valoric pentru achizitie directa servicii hoteliere ionut c ionut c Buna ziua! Pana la ce prag valoric pot face achizitie directa de servicii hoteliere si de restaurant pe cod CPV 55000000-0 pe un an? Va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Contestatie achizitie publica marice marice Rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achizitie a fost contestat la consiliu, iar consiliul si-a declinat competenta catre tribunal-contencios ... (vezi toată discuția)