avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... control de fond- insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

control de fond- insolventa

Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de insolventa?
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 07:05, 9 Iulie 2010
Orice creditor care detine o creanta fata de societatea dv. de minim 30.000 lei poate solicita instantei judecatoresti deschiderea procedurii insolventei, inclusiv pentru creantele bugetare.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Carmen Chitu, Avocat
Actul de control necontestat poate face dovada existenţei creanţei faţă de fisc. În condiţiile în care fiscul vede că nu poate să-şi realizeze creanţa poate cere insolvenţa dacă acea creanţă este mai mare de 30.000 lei.
E mai bine sa ceara ei insolventa?
Mai bine ... in comparatie cu ce? La ce va ganditi?

L 85/2006

Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(2) Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă.
....
(4) Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite.
...

Art. 143. - (1) Constituie infracţiunea de bancrută simplă şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă neintroducerea sau introducerea tardivă, de către debitorul persoană fizică ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii în termen, care depăşeşte cu mai mult de 6 luni termenul prevăzut la art. 27.
Debitorul este obligat sa solicite declansarea procedurii de insolventa " daca se afla in stare de insolventa".
Daca apreciati ca asa stau lucrurile , formulati o cerere de intrare in insolventa.
Fiscul va incerca sa-si recupereze datoria uzand mai intai de masurile prevazute in codul de procedura fiscala, si apoi, daca va fi cazul, va solicita intrarea in procedura de insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa debitor alina marian alina marian Buna!am un srl cu 2 asociati,eu si sotul meu.bunurile de pe firma sunt in val de 7000.Momentam am sistat activ si am restante la furnizoricam 15000, iar la ... (vezi toată discuția)