avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurari nu vrea sa-mi despagubeasca ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurari nu vrea sa-mi despagubeasca echipamentul de protectie avariat in accident

La data de 28 Martie 2010 am fost implicat intr-un accident rutier. S-a deschis dosarul de dauna cu numarul de identificare EJ 69122 la firma de asigurari Euroins. Conform legii, firma de asigurari este obligata sa-mi despagubeasca si echipamentul moto de protectie care a fost avariat in accident pe langa reparatia motocicletei.

Firma de asigurari nu vrea sa-mi despagubeasca echipamentul de protectie sustinand ca eu trebuie sa-mi cumpar echipamentul si apoi sa duc la Euroins facturile si chitantele aferente echipamentului (in cazul de fata fiind vorba de casca de protectie, geaca si manusi). Eu nu dispun de banii necesari procurarii echipamentului. Mentionez ca am dus la firma de asigurari facturi proforme pentru echipament, asa cum mi-au cerut initial, iar acum m-au informat ca acele facturi proforme nu sunt luate in considerare si trebuie sa aduc factura fiscala si chitanta.

Astept un raspuns de la dumneavoastra in care sa-mi comunicati ce se poate face in aceasta situatie pentru a-mi recupera echipamentul avariat, confom legii.

Am incercat sa fiu om si sa le explic ca nu am resursele financiare necesare pentru a cumpara echipamentul, si ca nu vreau banii in mana, ci pe baza facturilor proforme, sa achite sumele aferente echipamentului la magazinele importatoare (un magazin pentru geaca si manusi, alt magazin pentru casca).

Va multumesc
Cosmin Stoian
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
cosminst2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:18, 9 Iulie 2010
Am inteles acum! Multumesc mult de tot. O sa revin cu detalii despre cum va decurge actiunea si daca mai intampin probleme.

Va multumesc,
Cosmin Stoian
Daca ati prezentat facturi proforma de achizitie a echipamentului , cum de nu exista si facturi si chitante? In rest sunt de acord cu ceilalti consultanti, ale caror sfaturi este bine sa le urmati.
Adrian.Tudor a scris:

Daca ati prezentat facturi proforma de achizitie a echipamentului , cum de nu exista si facturi si chitante? In rest sunt de acord cu ceilalti consultanti, ale caror sfaturi este bine sa le urmati.

Factura pro forma este o antefactura , care este utilizata doar ca oferta iar chitanta se elibereaza numai la achitare.Acceptand pro forma, factura poate fi emisa pe numele asiguratorului, la fel ca si factura de reparatii.aceasta este actiunea care trebuie intreprinsa.
Factura proforma nu inseamna ca am cumparat echipamentul. factura proforma este pur informativa... un fel de simulare a unei achizitii. factura proforma nu este inregistrata la magazin ca vanzare a unui bun. contine decat datele despre produsul respectiv si pretul. in momentul in care se achita un produs primesc factura fiscala cu numar de inregistrare si chitanta prin care se dovedeste ca firma a incasat suma aferenta produsului specificat in factura fiscala. maine voi merge la service pentru a aduna facturile pe piesele avariate in accident si apoi la magazin pentru a cere inca o factura proforma pentru echipamen. apoi voi merge la societatea de asigurari unde voi completa cererea de despagubire in care voi specifica sumele, conturile bancare ale societatilor implicate si mentiunea specificata de colegul dumneavoastra nucu$.

Multumesc inca o data,
Cosmin Stoian
Inca o corectare de procedura:
-sarcina calculelor pe baza documentelor prezentate, revine angajatului, care intocmeste un raport de plata ce cuprinde materiale,manopera, piese, accesorii,echipament, retineri,etc.Suma finala este trecuta in Cererea de despagubire iar pagubitul nu are de completat decat modalitatea de plata ,obiectiuni si semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala si echipament moto ContSters225724 ContSters225724 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Am avut un accident de circulatie pe 17 iulie 2011.Eu pe motocicleta celalalt cu autoturismul.Politia a ... (vezi toată discuția)
Motociclist accidententat de o masina... AngelBiker AngelBiker Buna! Acum cateva zile (Vineri 13 iunie) am fost accidentat (conduceam o motocicleta) de catre o masina care a virat stanga din sensul opus de mers fara se ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident motocicleta kukac kukac Buna! Deschid acest subiect, deoarece nu am gasit raspunsul la intrebarea mea in subiectele anterioare, daca gresesc rog a ma indruma la subiectul ... (vezi toată discuția)