avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motociclist accidententat de o masina...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motociclist accidententat de o masina...

Buna!
Acum cateva zile (Vineri 13 iunie) am fost accidentat (conduceam o motocicleta) de catre o masina care a virat stanga din sensul opus de mers fara se asigure intrand in coliziune cu mine, impactul nu a fost puternic deoarece s-a petrecut in oras la viteze mici (30-40km/h) si am reusit sa franez in timp. In urma accidentului nu am avut leziuni majore decat juliturile de rigoare, intinderi de tendoane si muschi si durerile serioase adiacente de atuncin nimic serios, insa motocileta a fost distrusa partial cat si echipamentul meu de protectie.
Daca imi permite-ti am cateva intrebari, mai degraba nelamuriri:

1. Im cate zile va trebui sa merg cu motocileta la expertiza de daune (bineinteles in functie de asiguratorul RCA, dar un timp aproximativ) deoarece sapt acestea nu voi putea
2. Echipamentul moto (casca, geaca) trecute in procesul verbal se vor despagubi de catre asigurator? (chiar daca spre exemplu casta are mici julituri si eu pot atesta ca aceasta a fost cumparata recent de noua), vor trebui neaparat facturile?
3. Motocicleta noua costa aproximativ 4000 eruo, vechimea acesteia este de 5 ani, este aevarat ca cei de la asigurari au viue sa despagubeasca doarun procentaj din valuarea acesteia ca si noi (care scade in timp), deoarece, motocicleta este modificata, spre exeplu este toba, care costa 500 euro si a fost avariata, si, astfel cumularea daunelor poate depasi suma respectiva...
4. Ce pretentii pot sa am eu ca si parte vatamata aupra asiguratorului? (spre exemplu sa imi faca motocicleta indiferent de cost...etc)

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
AngelBiker, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:54, 16 Iunie 2008
Daca aveti peste 10 zile de ingrijiri medicale, stabilite de un medic legist, prima data mergeti la cel care v-a accidentat, insotit de un avocat, sau ii faceti o notificare sa se prezinte la biroul avocatului pentru a a plati suma de ... lei reprezentand contravaloarea reparatiilor motocicletei, castii..., beneficiul nerealizat in perioada zilelor de ingrijiri medicale, si ce doriti sa-i mai cereti acolo...toate pretentiile pe care le aveti si ii spuneti ca altfel, il dati in judecata pentru vatamare corporala din culpa.
Pagubitul este despagubit de catre societatea de asigurare cu contravaloarea reparatiei motocicletei, dar nu mai mult decat valoarea motocicletei la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (valoarea partii neafectata de accident)
Asiguratorului prezentati-i si documente privind imbunatatirile aduse motocicletei. Poate va ajuta la obtinerea unei despagubiri mai mari.
Astept vesti bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala si echipament moto ContSters225724 ContSters225724 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Am avut un accident de circulatie pe 17 iulie 2011.Eu pe motocicleta celalalt cu autoturismul.Politia a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident motocicleta kukac kukac Buna! Deschid acest subiect, deoarece nu am gasit raspunsul la intrebarea mea in subiectele anterioare, daca gresesc rog a ma indruma la subiectul ... (vezi toată discuția)
Dauna motocicleta bOGdANmXm bOGdANmXm Buna ziua,am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa ma ajutati. Am fost implicat intrun accident moto-masina ,vinovatul fiind soferul masini.Intrebarea ... (vezi toată discuția)