avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DOSAR DE DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DOSAR DE DIVORT

AM SI EU O INTREBARE.CND TE DUCI SA BAJI DOSARUL DE DIVORT TI SE DA VREUN FORMULAR SA-L COMPLETEZI????MULTUMIRI ANTICIPATE
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:38, 8 Iulie 2010
Nu
NU. Cand depuneti actiunea de divort, mergeti cu o cerere in doua exemplare, in care aratati datele atat ale reclamantului cat si ale paratului, data casatoriei, aratati ce cereti si din ce motive. Mai depuneti copie dupa certificatul de casatorie si ale copiilor de nastere (daca aveti copii) cereti si incredintarea acestora, sau nu, si pensie de intretinere) Ce nume vreti sa purtati dupa nastere si daca vreti cheltuielile de judecata (taxa de timbri) sa vi le plateasca dupa divort cealalta parte. (sotul )
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Pentru nici o actiune judecatoreasca nu exista un formular tipizat.Actiunea de divort ca orice alta actiune trebuie motivata in fapt si in drept.
In fapt- motivele actiunii si in drept- temeiul juridic
In actiune trebuiesc mentionate probele. de care intelegeti sa va folositi, adica inscrisuri, martori (care pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), ancheta sociala daca aveti copii, ascultarea minorilor daca acestia au peste 10 ani.
Orice actiune trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.112 c.proc.civ.
si alaturi de aceasta se vor depune inscrisurile de care intelegeti sa va folositi.
Actiunea se depune in 2 exemplare insotite de 2 seturi de inscrisuri pentru comunicare paratului/paratei.
Daca aveti copii actiunea se depune in 3 exemplare, al treilea fiind necesar comunicarii Autoritatii Tutelare.
Taxa de timbru-39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort king king buna seara ,as avea si eu o intrebare;cum pot sa dau divort ,avand in vedere ca sotul e plecat in italia ne am certat ,si a zis ca nu -mi trimite bani pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie alimentara ContSters152823 ContSters152823 buna ziua, pot cere in istanta pensie alimentara tatalui copilului meu daca nu realizeaza venitur?el nu a lucrat niciodata si nici nu cred ca va vrea sa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez? adriana1212 adriana1212 vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in ... (vezi toată discuția)