NU. Cand depuneti actiunea de divort, mergeti cu o cerere in doua exemplare, in care aratati datele atat ale reclamantului cat si ale paratului, data casatoriei, aratati ce cereti si din ce motive. Mai depuneti copie dupa certificatul de casatorie si ale copiilor de nastere (daca aveti copii) cereti si incredintarea acestora, sau nu, si pensie de intretinere) Ce nume vreti sa purtati dupa nastere si daca vreti cheltuielile de judecata (taxa de timbri) sa vi le plateasca dupa divort cealalta parte. (sotul )
Pentru nici o actiune judecatoreasca nu exista un formular tipizat.Actiunea de divort ca orice alta actiune trebuie motivata in fapt si in drept.
In fapt- motivele actiunii si in drept- temeiul juridic
In actiune trebuiesc mentionate probele. de care intelegeti sa va folositi, adica inscrisuri, martori (care pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), ancheta sociala daca aveti copii, ascultarea minorilor daca acestia au peste 10 ani.
Orice actiune trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.112 c.proc.civ.
si alaturi de aceasta se vor depune inscrisurile de care intelegeti sa va folositi.
Actiunea se depune in 2 exemplare insotite de 2 seturi de inscrisuri pentru comunicare paratului/paratei.
Daca aveti copii actiunea se depune in 3 exemplare, al treilea fiind necesar comunicarii Autoritatii Tutelare.
Taxa de timbru-39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Divort
king
buna seara ,as avea si eu o intrebare;cum pot sa dau divort ,avand in vedere ca sotul e plecat in italia ne am certat ,si a zis ca nu -mi trimite bani pentru ... (vezi toată discuția)