avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

In urma cu cateva saptamani,am avut un mic conflict in trafic.m-am certat cu un alt participant la trafic iar a doua zi ne-am intalnit din nou (daca orasul e mic:D) si m-a acuzat ca i-as si avariat masina ,distrugandu-i un far.am incercat sa prt o discutie cu el,sa-l fac sa inteleaga ca nu eu i-am lovit masina dar nimic.i-am sugerat sa se uite dupa zgaraieturi la masina mea,sa poata sa-mi demonstreze ca intradevar eu sunt cea vinovata.nu a gasit nimic,dar tot a insistat si in urma cu 2 zile am primit o citatie de la politie sa ma prezint la sediu.maine trebuie sa ma duc si mi se pare o mare tampenie sa acuzi pe cineva doar pt ca ai avut un conflict in trafic.
mentionez ca eu conduceam un matiz iar el un iveco....logic ar fi daca l-am lovit sa am macar o zgaraietura .
Cel mai recent răspuns: andreea_bc , utilizator 23:49, 9 Iulie 2010
El; poate sa incerce, va trebui sa dovedeasca ca sunteti vinovata, daca nu reuseste ... macar a incercat
spune ca are martori....mai era cu cineva atunci iar eu eram singura in masina.iar martorii,mai ales cand iti sunt prieteni,spun ce vrei tu:)
declaratia martorilor nu are nici o valoare daca nu se coroboreaza cu urmele existente pe masina dvs. este f simplu - in functie de cum descriu martorii accidentul sugerati politistului sa cerceteze atent masina dvs si sa vada daca exista urma de vopsea (de pe Iveco), zgirieturi sau alte urme materiale. daca martorii mint atunci nu va gasi nici o urma.

Inainte ca martorii sa declare ceva cereti politistului sa va dea un exemplar de pe datele martorilor in vederea efectuarii unei plingeri penale impotriva acestora. Fiti sigura ca martorii vor auzi cererea dvs si se vor gindi a doua oara.
IN cazul cand exista accidente usoare, sau colizini in care nu sunt pagube materiale mari sau victime, cei doi cond. auto merg singuri la politie, iar daca unul nu vrea, merge celalalt si da numarul celui care l-a acrosat. Daca ar fi fost asa, iar dv ati fi refuzat sa mergeti, putea sa mearga singur chiar atunci, nu a doua sau a treia zi. Drept este ca.. din acea zi pana cand sa fiti chemata puteati sa reparati zgarieturile daca erau pe matizul dvs. sau vopseaua de la iveco.
Dar, ce se face omul daca nu are pe iveco vopseaua matizului? Ce mai au de spus martorii? Daca nu este vopseaua dvs.pe masina lui..puteti sa va indreptati cu plangere penala impotriva martorilor pentru declaratii mincinoase... Le luati datele din declaratiile date la politie.
andreea_bc a scris:

spune ca are martori....mai era cu cineva atunci iar eu eram singura in masina.iar martorii,mai ales cand iti sunt prieteni,spun ce vrei tu:)

Iata ce spuneti.... Iar acum sa lamurim cand ATUNCI ?
Cand era cu cineva in masina si dv erati singura? Atunci cand v-ati certati in trafic? sau atunci cand i-ati zgariat iveco-ul?
Dar, oare de ce v-ati certat in trafic? Nu cumva pentru ca i-ati zgariat masina??
Ca sa primiti raspunsuri cat mai clare si concise este bine sa relatati situatia reala de la inceput.....
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vinovata nu recunoaste gams gams Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic. 2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat ... (vezi toată discuția)
Tamponare "in oglinzi"! Marius M Marius M Acum vreo doua saptamani circulam cu masina printr-un pasaj pe sub calea ferata. Se circula pe acolo in ambele sensuri. Era seara si destul de aglomerat, avand ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal andrei.and andrei.and Buna ziua, In data de 06.07.2013 am avut un accident in parcare am zgariat cu oglinda de pe partea stanga o usa la o alta masina, nu poate fi ... (vezi toată discuția)