avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie pensie anticipata

1.Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata, persoana poate sa isi continue activitatea si sa nu inceteze raportul de munca, evident fara a beneficia de plata pensiei?
2.Daca da, in cat timp poate sa se hotarasca?
3.Activitatea si-o poate continua fara sa fie nevoie de vreo dispozitie din partea angajatorului?
4.Persoana in cauza este functionar public.Angajatorul poate sa oblige persoana respectiva la incetarea raportului de munca?
Cel mai recent răspuns: odishor , utilizator 05:25, 9 Iulie 2010
Trebuia sa incepeti cu "persoana in cauza este functionar public". :)

1. Daca angajatorul este de acord si decizia de pensie nu este pusa in plata, dupa cum scrieti, poate sa-si continue activitatea.
2. Nu exista o limita de timp in care sa solicite punerea in plata a deciziei de pensie si incetarea raporturilor de serviciu. Decizia de pensie, odata emisa, nu-si pierde "valabilitatea", ca sa ma exprim asa.
3. Nu este necesara nicio decizie / dispozitie din partea angajatorului, chiar daca decizia de pensie a fost comunicata. Functionarul public isi continua activitatea in baza aceluiasi act administrativ de numire in functie.
4. Potrivit prevederilor legale in vigoare acum, raportul de serviciu inceteaza de drept numai in cazul functionarilor publici care urmeaza sa beneficieze de pensie pentru limita de varsta, nu si in cazul beneficiarilor de alte categorii de pensie.
Aveti dreptate, ar fi trebui sa incep cu pct.4.
Cu alte cuvinte este necesar totusi acordul angajatorului, asa cum ati scris mai sus la pct.1?
Acest acord trebuie obtinut de la directorul institutiei, sau de la Agentia Nationala Functionarilor Publici?
Va multumesc inca o data ptr raspunsuri

Eu in mesajul anterior am scris "daca angajatorul este de acord...". Intrucat ar urma sa va continuati activitatea in baza aceluiasi act administrativ de numire in functie, nu este necesar nici avizul ANFP, nici o decizie emisa de angajatorul dvs. Este suficient acordul verbal.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public: cumul pensie - salariu Oceania Oceania Un functionar public (64 ani) caruia i-a fost emisa de Casa de Pensii decizia de pensionare pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard de ... (vezi toată discuția)
Transformare post personal contractual in post functionar public MarcV MarcV In cazul transformarii unui post de personal contractual in post de functionar public (exista aviz de la ANFP, hotarare de consiliu), se emite o dispozitie de ... (vezi toată discuția)
Cand se pensioneaza un functionar public? zama cristian zama cristian Cand se poate pensiona un FP care ocupa o fc.pub.de conducere, care a indeplinit conditiile de pensionare de un an, dar, deoarece ocupa un loc foarte caldut ... (vezi toată discuția)