avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore sl
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore sl

am o intrebare legata de plata orelor de sd:.daca art.137 cm nu este abrogat nici suspendat, iar eu si colegii mei nu suntem platiti si nici timp liber nu ni se acorda putem reclama acest lucru la itm? sau pot da in judecata unitatea la care lucrez Fac mentiunea ca lucrez in sistemul vamal in ture de 12/24.cf og329/2009 cred s-a suspendat plata orelor de sd dar doar pt cei care lucreaza in program normal nu si pt noi.noi ce facem ? munca voluntara? acum ne ia si 25%., ce bine ne va fi....
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 9 Iulie 2010
Pentru neplata drepturilor banesti cuvenite, puteti sesiza si ITM si puteti actiona in instanta institutia. Cele doua tipuri de a actiona nu sunt dependente unul de altul si nici nu se exclud. ITM poate aplica anumite sanctiuni pentru nerespectarea regulilor referitoare la legislatia muncii, dar singura care poate obliga la plata drepturiolor salariale restante si cuvenite, cu posibiitatea executarii silite a debitoarei acestor drepturi (institutia angajatoare), este numai instanta de judecata.
Art. 11 din Legea nr.329/2009 prevede ca:
Prin derogare de la prevederile art. 119 din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi pana la data de 31 decembrie 2010, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite acordate pana la data de 31 decembrie 2010, pentru activitatea prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal in cursul anului 2009, si pana la data de 31 martie 2011, pentru activitatea suplimentara prestata in anul 2010.

Prin urmare, legea nu face distinctie intre personalul cu program normal de munca si personalul care lucreaza in ture.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare bukmop bukmop Lucrez la o institutie de stat, bugetara. In luna decembrie ,ca toti bugetarii, trebuia sa lucram 142 de ore.Eu si alti colegi am lucrat 168 de ore datorita ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ioana07 ioana07 In cursul anului 2010 am lucrat 182 ore suplimentare pe care le pot dovedi cu pontaje,grafice si condica prezenta.Mai am posibilitatea ca in 2011 aceste ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - zile libere jalaboi jalaboi buna ziua! Conform noii grile de salarizare nu se mai platesc orele suplimentare. Vreau sa intreb orele suplimentare pot fi echivalent cu zile libere? (vezi toată discuția)