avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma prestari servicii

care sunt pasii necesari deschiderii unei firme de prestari servicii,si ce cheltuieli implica acest lucru?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:12, 12 Iulie 2010
Nu dau sfaturi dar parerea mea este sa nu faci AF ( asociatie familiala )
Activitatile comerciale ( inclusiv acelea se prestari servicii) care pot fi desfasurate de persoane fizice ca si activitati independente sunt reglementate de OUG 44/2008 al carei art.1 prevede:

"(1)Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează accesul la activitatea economică, procedura de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării şi regimul juridic al persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi al întreprinderilor individuale şi familiale."

Inregistrarea se face la ORC, pasii sunt pe acelasi site !

Forma de desfasurare a activitatii este PFA (persoana fizica autorizata), II(intreprindere individuala), IF (intreprindere familiala) ce presupune fiecare din aceste forme veti afla studiind OUG 44/2009, inclusiv procedura de autorizare, etc.

CATEVA PRECIZARI:
1. De ce spune colegul de mai sus "Nu dau sfaturi dar parerea mea este sa nu faci AF ?
Raspuns la punctul 1.
- exista riscul ca activitatea ( de prestari servicii) pe care o veti desfasura ca si AF sa fie recalificata de catre fisc ca si activitate dependenta desi dvs. o declarati (LEGAL) ca si independenta ;
- fiscul incepand cu 01 iulie 2010 aplica principiul PREVALENTEI ECONOMICULUI ASUPRA JURIDICLUI, adica chiar daca dpv legal sunteti autorizat ca si PFA dar in fapt desfasurati o activitate pentru un singur client substratul economic al activitatii dvs. sa nu fie unul independent ci dependent, etc.

2.Impozite, contributii, mod de tinere contabilitate, obligatii declarative
- impozit: 16% pe venitul net (= venitul brut- cheltuieli deductibile(adica cheltuieli efectuate in scopul obtinerii venitului));
- contributii: contributia la fondul de sanatate 5,5 % la venitul obtinut;contributia la fondul de pensii (conform contractului dintre dvs. si casa de pensii);
- evidenta contabila s etine in partida simpla ( registru jurnal de incasari si plati, etc.);
- declaratia 220 privind venitul estimat; declratia 200 privind venitul realizat;
- plati anticipate trimestriale pe venitul estimat ca si impozit;
- plati incepand cu 2011 la data depunerii declaratiei 200, pentru venitul realizat in 2010 etc. pana in 15 mai in anul depunerii declaratiei.

voi fi mai clar privind pericolul PFA .. dupa aparitia normelor la noile modificari la Codul fiscal ...
www,onrc.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl angcris angcris Vreau sa infiintez un SRL. Cu ce trebuie sa incep ? Care sunt pasii de urmat ? Te poti ocupa singur de infiintare sau e mult mai comod sa apelezi la un avocat? ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)