avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale poate vinde asociatul partea lui din societate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

poate vinde asociatul partea lui din societate fara mine?

sunt administrator si asociat intr-o firma.detin o parte sociala(10 lei)si asociatul 756 parti.poate vinde asociatul partea lui fara acordul meu?sau poate deschide punct de lucru sau sa schimbe sediul social fara mine?
trebuie vazut statutul societatii, in ce conditii este permisa cesiunea partilor sociale si cu ce cvorum se aproba hotararile...
prima parte a intrebarii contine si un posibil raspuns. daca sunt partile lui in mod firesc va putea dispune de ele dupa cum doreste afara de ipoteza cand prin statut sau alt act ati convenit ca nu poate sa faca asa ceva ori ca trebuie sa va ofere prima data d-voastra posibilitatea de a cumpara.
In cazurile intalnite de mine acest lucru nu se putea dar trebuie vazut exact ce scrie in actul constitutiv al societatii. In principiu trebuie sa accepti si tu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand jumatate din firma Elart Elart Buna ziua, Sunt asociata in doua firme, cu fostul meu iubit si doresc sa ies din acestea. Este posibil sa vand partile mele unui nou asociat, fara acceptul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)