avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopirea pedepselor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopirea pedepselor

la 24 mai 2005 a inceput un proces pentru conducerea fara permis iar la 12 mai 2010 acest proses a ramas definitiv la curtea de apel,fratele meu fiind condamnat la 1 an inchisoare. In timpul urmariri penale a fost plecat in germania unde a fost condamnat 4 luni inchisoare. acum a depus o cerere pentru contopirea pedepselor urmand a i se deduce perioada de 4 luni + perioada care a executato de la 17 mai 2010 pana in prezent.cat ar mai trebui sa faca fratele meu pentru a fi eliberat conditionat?
Cel mai recent răspuns: luysa , utilizator 02:10, 10 Iulie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca instanta va admite cererea de contopire, atunci va aplica pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an, la care poate aplica un spor. daca instanta va considera ca fiind indestulatoarea pedeapsa de 1 an, atunci el va putea fi liberat conditionat dupa executarea a 2/3 din pedeapsa, adica 8 luni. aceasta inseamna ca el va putea intra in comisie in luna septembrie
gabriela.tubultoc a scris:

daca instanta va admite cererea de contopire, atunci va aplica pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an, la care poate aplica un spor. daca instanta va considera ca fiind indestulatoarea pedeapsa de 1 an, atunci el va putea fi liberat conditionat dupa executarea a 2/3 din pedeapsa, adica 8 luni. aceasta inseamna ca el va putea intra in comisie in luna septembrie

Mai are posibilitatea ca in cazul in care munceste in timpul detentiei, conf.art.76 din Legea nr.275/2006 sa i se scada din pedeapsa 7 zile la luna
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea de pedeapsa luysa luysa varul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare pentru conducere fara permis. In germania a fost condamnat la 4 luni inchisoare pentru furt si acum urmreaz asa ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei si eliberare conditionata elena_h elena_h Buna seara, logodnicul meu a avut o condamnare anterioara d 1 an si jumatate cu suspendare din care a executat 4 luni iar acum pentru ca a fost condamnat din ... (vezi toată discuția)
O mica explicatie ella033 ella033 Buna seara as vrea daca se poate o explicatie pe intelesul omului de rand Va multumesc Solutie: Admite cererea de contopire pedepse formulată de ... (vezi toată discuția)