avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... deducerea de pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

deducerea de pedeapsa

varul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare pentru conducere fara permis. In germania a fost condamnat la 4 luni inchisoare pentru furt si acum urmreaz asa deduca pe cele 4 luni si perioada de 2 luni pe care a executato pana in prezent.cate luni mai trebuie sa stea inchis.
Cel mai recent răspuns: luysa , utilizator 03:05, 9 Iulie 2010
Reveniti cu mai multe detalii.
A fost condamnat in Romania dupa ce a fost condamnat in Germania?
Exista o sentinta penala de contopire a pedepselor?
Numai dupa ce fratele introduce o cerere de contopire a pedepselor definitive aplicate prin doua sentinte penale pentru fapte savarsite in concurs, conf. prevederilor art. 33, 34 si 36 Cod penal.
Numai instanta sesizata cu solutionarea cererii de contopire a pedepselor pentru infractiunile concurente, pe baza sentintelor si a cazierului judiciar va putea stabili exact daca cererea de contopire este intemeiata si, daca da, ce perioada va fi dedusa ca fiind executata si ce perioada mai este de executat. ;)
in timp ce procesul era pe rol a fost plecat afara unde a fost condamnat la 4 lun inchisoare,pedeapsa ce a fost executata integral.procesul care il avea pe rol in tara a continuat si a durat aproape 5 ani dupa care a fost condamnat la un an inchisoare.Acum el este arestat in penitenciarul craiova de la data de 17 mai,iar cele patru luni pe care lea executat in germania au fost recunoscute de legea romana.a introdus o cerere de contopire a pedepselor pt ca faptele sunt concurente iar acum asteptam sa se solutioneze cererea lui,dar procese sa tot amanat.ne-ar interesa cat ar mai face el dupa ce sa-r deduce cele 4 luni si perioada de aproximativ 2 luni de cand este arestat in tara.dupa cat timp ar putea depune o cerere de liberare conditionata
procesul di romania era pe rol cand a fost condamnat in germania la 4 luni inchisoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor luysa luysa la 24 mai 2005 a inceput un proces pentru conducerea fara permis iar la 12 mai 2010 acest proses a ramas definitiv la curtea de apel,fratele meu fiind ... (vezi toată discuția)
Computare arestare preventiva lazurcamarinica lazurcamarinica sotul meu a primit o condamnare definitiva ptr art.215 de 4 ani in octombrie 2010 ,in care sunt cuprinse si 2 pedepse cu suspendare ptr fapte concurente. A ... (vezi toată discuția)
Două hotărîri definitive date de instanțe diferite, nu sunt ... Mincu66 Mincu66 Două hotărîri definitive date de instanțe diferite, nu sunt concurente nu se pot contopi .Cum se va proceda la executare? Multumesc! ?Infracțiunile nu ... (vezi toată discuția)