avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... computare arestare preventiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

computare arestare preventiva

sotul meu a primit o condamnare definitiva ptr art.215 de 4 ani in octombrie 2010 ,in care sunt cuprinse si 2 pedepse cu suspendare ptr fapte concurente. A fost arestat in alta cauza care in acest moment dupa 2 ani in care s-a trimis cauza la parchet ,s-a respins trimiterea de catre curtea de apel Iasi si in acest moment trebuie sa inceapa judecarea la tribunal ,el a fost arestat 15 luni in aceasta cauza din februarie 2009 pana in mai 2010.Cum poate computa aceasta arestare in condamnarea de 4 ani .?
Cel mai recent răspuns: Leontiuc Marius , Consultant de business 20:49, 22 Februarie 2014
Computarea va avea loc , fiind in sarcina instantei, conform Art. 88 Cod penal, scaderea se face si atunci cand condamnatul a fost urmarit sau judecat, in acelasi timp ori in mod separat, pentru mai multe infractiuni concurente, chiar daca a fost scos de sub urmarire, s-a incetat urmarirea penala sau a fost achitat ori s-a incetat procesul penal pentru fapta care a determinat retinerea sau arestarea preventiva.
dupa condamnarea pentru dosarul care este acum in curs de judecata va cere contopirea pedepselor ,respectiv deducerea perioadelor executate.
din contopire se va executa pedeapsa cea mai grea, si se scade evindet cu va explicau si colegii perioada executata. plus ca 1 an inchisoare = 8 luni calendaristice.
PRIN CE METODA POATE COMPUTA ACEASTA PERIOADA DE 15 LUNI DE AREST IN MANDATUL ACTUAL DE 4 ANI ,CACI ACEST DOSAR IN CARE A FACUT ARESTUL INCA SE JUDECA SI POATE DURA SI 10 ANI DEOARECE SUNT MULTE PARTI IN DOSAR ,PESTE 40 .EL DORESTE DACA SE POATE CA ACESTE 15 LUNI SA SE POATA COMPUTA DIN MANDATUL ACTUAL DE 4 ANI.PRECIZEZ CA IN ACEST MANDAT MAI SUNT INTRODUSE 2 SUSPENDARI PTR FAPTE CONCURENTE.
daca dansul considera ca se tergiverseaza dosarul,poate solicita disjungerea cauzei .
daca recunoaste fapta ,este condamnat si isi deduce perioada.
daca nu ,nu vad vreo portita legala sa deduca acea perioada.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare yazac yazac in urma unei decizii a curtii de apel bucuresti mi s-a respins contestatia la executare pe art 88 cp(computare),ramanand definitiva. mai pot reitera aceasta ... (vezi toată discuția)
Penal ifigenia2005 ifigenia2005 Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare, din domeniul penal. . O persoana condamnata nedefinitiv la 4 ani si 3 luni, aflandu-se in arest la ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)