avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare, din domeniul penal. .
O persoana condamnata nedefinitiv la 4 ani si 3 luni, aflandu-se in arest la domiciliu, comite aceeasi fapta, pedeapsa rezultata fiind de 5 ani, nedefinitiva, se deduc zilele efectuate pe domiciliu, ca fiind zile executate din pedeapsa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:02, 22 August 2018
Da, zilele de arest la domiiliu se deduc ( se scad) din pedeapsa
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra !
Numai ca nu inteleg de ce, in incheierea penala scrie ca se deduce perioada de cand l-a arestat, respectiv, 17.06.2017, nu scrie nimic de arestul la domiciliu si perioada de detentie din 2016. .
Daca sunteti asa de amabil, va rog,sa ma lamuriti, daca, bineinteles va permite timpul. .
Art. 72

Computarea duratei măsurilor preventive privative de libertate

(1) Perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se scade din durata pedepsei închisorii pronunţate. Scăderea se face şi atunci când condamnatul a fost urmărit sau judecat, în acelaşi timp ori în mod separat, pentru mai multe infracţiuni concurente, chiar dacă a fost condamnat pentru o altă faptă decât cea care a determinat dispunerea măsurii preventive.


Deci, mi-e greu sa cred ca instanta nu s-a pronuntat si asupra perioadei de arest . Spuneti ca sentinta nu e definitiva- atunci, sotul sa atace sentinta de fond cu apel si sa invoce aceste omisiuni.
Mi-e greu sa imi dau seama ca este asa cum spuneti, daca nu vad sentinta.
Este posibil sa fi omis instanta de fond si atunci puteti remedia situatia in apel
Multumesc din nou pentru raspuns. .
Este vorba de fiul meu si da, are recurs la Curtea de Apel Ploiesti, acum in septembrie. .
Probabil ca atunci cand sentinta va fi definitiva, atunci se scad toate zilele din mandatul de executare anterior...fiind vorba de aceeasi fapta !
Mergeti la avocat cu hotararea.
Trebuie analizata si in functie de situatie sa faca ce ar fi de facut.
Arestul la domiciliu se scade din pedeapsa in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv se scade din pedeapsa? Amanta Amanta După arest preventiv Judecătoria decide condamnare cu suspendare;apoi curtea de apel decide condamnare cu executare (vezi toată discuția)