avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Buna ziua

Sunt gravida angajata de doi ani pe per nedeterminata.
In luna septembrie pe data de 10-11 2007 tr sa nasc.Nu stiu cum tr sa procedez cu concediul prenatal si postnatal, cu concediul medical.....
Cand tr sa inceapa prenatalul daca eu nasc pe 10 septembrie.Ce documente imi tr. ca sa se inreg acest concediu?? De la medic o foaie de concediu??
Pe perioada prenatalului se iau bani? Si daca da de unde?
Cum tr sa procedez???
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde tr sa merg si ce tr sa iau( acte)?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Pena , utilizator 23:49, 23 Iulie 2007

Concediu prenatal se acorda cu 63 zile inainte de data estimativa a nasterii...deci poti beneficia deja de el:) Actul care se depune la angajator e certificatul de concediu medical, eliberat de medicul de familie si fireste ca se iau bani ;) ( o indemnizatie pe care o primesti lunar , la data platii salariilor, de la angajator (iar acesta recupereaza suma din fondul de concedii medicale)).

Multumesc pt rasp acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Dedea24 Dedea24 Cand o sa intru in prenatal? am 5 luni si 2 saptamani as vrea sa intru in decembrie pe 26 in prenatal nasc in martie pe 20 ?cele 126 de zile pt concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc Andre2018 Andre2018 Trebuie sa iau obligatoriu cele 120 de zile de risc maternal? Eu nasc la Sf lunii martie.....normal puteam lua concediu prenatal din februarie, fiind plătit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)