avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc sanatatea pe cele 9 luni care leam stat acasa pot sa beneficiez de prenatal?acum la locul nou de munca am 4 luni lucrate si eu sunt gravida in luna a 3 daca as platit cele 9 luni state acasa as reusi sa intru in prenatal?poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: byta , utilizator 18:14, 13 Ianuarie 2010
Pentru concediu de maternitate (prenatal si postnatal) sunt luate in considerare veniturile pe 6 luni anterioare concediului medical de maternitate.

Pentru concediu CIC trebuie sa realizati venituri profesionale timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului.
stiu ca suna aiurea ce intreb acum dar sunt pt prima data insarcinata si pana acum nu am mai avut legatura cu concediu de maternitate si cu concediu CIC. imi puteti spune va rog in ce consta fiecare :D va multumesc:(
Concediul de maternitate,adica certificat de conmcediu medical cod 8 indemnizatie se acorda pentru 126 zile calendaristice,din care recomandarea este ca 63 zile sa fie prenatal si 63 zile postnatal.

Dupa concediul de maternitate puteti beneficia de concediu CIC (crestere si ingrijire copil) pana la 2 ani.
si in cazul meu daca eu mam angajat pe 19 octombrie si prin 25 iunie ar trebui sa nasc as putea sa beneficiez de cei 2 ani?am intels ca daca imi platesc cotizarea sanatati in cele 9 luni nelucrate as putea sa beneficiez sau ce e de facut?va multumesc mult pentru raspunsuri
Pentru a beneficia de CIC si de indemnizatia aferenta trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei de plata contributiilor catre stat.

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)